22 jarige zorgt voor haar familie

Bright Fame zien als familie

Hey, ga je met de Kerst naar je familie in je thuisland was een vraag aan een Oost-Europese vrouw. Het antwoord was wel heel bijzonder: “Nee, ik vier Kerstavond hier met mijn familie”! Onze reactie was: Tsjonge wat leuk dat je familie hiernaartoe kan komen. Maar dat was ook niet het geval, ze zei dat wij meer familie voor haar waren en dat ze Kerstavond op onze uitnodiging in wilde gaan en dat samen  beleven. 

Kerstavond zat ze te genieten en niet alleen van het lekkere gourmetten maar nog meer van het het samenzijn. Ze keek om zich heen en vond het bijzonder dat er zoveel aandacht was besteed aan de aankleding.

Halverwege kwamen er wat tranen en bleek dat ze met een half uurtje toch nog achter haar raam moest staan omdat ze stomweg geld nodig had. 

Wat is het fijn en bijzonder dat we op kantoor een gezellige huiskamer hebben waar vrouwen zichzelf kunnen en mogen zijn.

22-jarige zorgt voor haar familie

De laatste dagen ben ik intensief in contact met drie vrouwen die al van voor de kerst in hun thuisland zijn. 

Eentje werkt voor het gezin waar ze uit komt, dat gezin bestaat uit 9 nog thuiswonende kinderen in een klein dorpje in het oosten van Roemenië. Een broer is zwaar gehandicapt en heeft de nodige medische zorg en medicijnen nodig. Wekelijks gaan er ook vele luiers voor hem doorheen. Het is hartbrekend toen ik de foto’s van hem zag. De vader is overleden en nu zorgt zij, als 22-jarige, voor haar familie.

In Nederland werd voor haar geregeld dat ze in de prostitutie kon werken. Dat werd illegaal, ze heeft geen woonadres en is niet verzekerd. Nu zijn wij bezig om via een kerk en een organisatie in Roemenië de juiste hulp aan haar familie te geven zodat wij er hier voor haar kunnen zijn. Bijzonder dat we zo betrokken kunnen zijn in het leven van die ene vrouw en haar familie. 

Op de foto hier een impressie van zo’n klein dorpje, veelal zonder winkels en bank. Wat is hier mijn toekomst werd mij eens gevraagd. Ik had even geen antwoord.

Als Bright Fame kiezen we ervoor om professioneel en betrokken te zijn.

Ook jij kunt betrokken zijn door te bidden en/of te doneren voor die ene!

Voor meer informatie over Bright Fame: www.brightfame.nl

Bright Fame kan dit allemaal doen door de vele mensen die ons eenmalig of maandelijks ondersteunen. Word vriend van Bright Fame en ondersteun ons maandelijks in onze missie.                                                       

                                     

IBAN: NL53 INGB 0004 1039 12 tgv Bright Fame 
Postbus 12274, 1100 AG Amsterdam
+31 6 54985459 +31 20 2602118  www.brightfame.nl info@brightfame.nl

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *