De laatste weken word ik steeds weer bepaald bij het verhaal uit Marcus 2. Een overbekend verhaal over vier mannen die een verlamde man bij Jezus brachten. Wat mij hier zo in aanspreekt is de actie die zij ondernemen. Zij dragen hem naar het huis waar Jezus spreekt. Daar aangekomen laten zij zich niet ontmoedigen door de enorme drukte die daar is waardoor zij niet naar binnen komen. Ze sjouwen hem naar boven en beginnen een gat te maken in het dak. Daar zal echt wel kritiek opgekomen zijn maar ze lieten zich niet ophouden en gingen door zodat ze hem door het ontstane gat konden laten zakken voor de voeten van Jezus. Wat een actie en doorzettingsvermogen tonen deze mannen.  Wanneer de verlamde voor Jezus ligt, verandert er iets. Al hun inzet wordt door Jezus omgezet in geloof. Er staat dat Jezus hun geloof zag en op grond daarvan werd de man zijn zonden vergeven, werd hij genezen en kon hij zelfstandig het gebouw verlaten.  

Net als deze vier mannen willen wij in actie komen voor die ene, ons niet laten ophouden door onmogelijkheden maar blijven zoeken en graven naar mogelijkheden om haar voor de voeten van Jezus te brengen. Wanneer zij niet meer kan geloven, moe is van het proberen doen wij dat voor haar. 

Na de zomerperiode zijn we weer volop aan het werk in de redlight van Amsterdam. Het team is nagenoeg terug van vakantie en bijna weer compleet. Op alle fronten zijn we weer aan het werk om de vrouwen te helpen om uit te kunnen stappen. De motivatie om te stoppen is groot, velen gaan door een rollercoaster van emoties. Onlangs vertelde een vrouw mij dat het zonder hulp onmogelijk is om voor een andere richting te kunnen kiezen, mijn netwerk is klein, eigenlijk alleen mijn collega’s om mij heen en je weet de weg niet te vinden door het systeem in Nederland. 

Onlangs hebben we eens berekend wat een vrouw die op de avond/nacht (6 avonden/nachten) werkt aan kosten heeft per maand. We zijn uitgegaan van een niet al te hoge huur voor het appartement. Voor de inkomsten en uitgaven hebben we een gemiddelde genomen van wat wij weten en horen. 
Met haar inkomsten zit een vrouw rond de € 9450,00 per maand. Haar uitgaves zitten daar een € 1000,00 boven. Daar in zit de huur voor het raam, de huur voor een appartement, het geld dat ze naar haar thuisland stuurt, de belasting en alles meer wat nodig is ivm met haar werk en levensonderhoud.
Als Bright Fame bieden wij Maatschappelijk Werk, Juridische en Psychische ondersteuning, Trainingen, Job coaching, Counseling, Nederlandse taalles en activiteiten aan.
Het grootste struikelblok waar wij elke keer tegen aan lopen is dat de huur voor een appartement te hoog is voor een normaal salaris. Door de stijgende prijzen van boodschappen en energie in deze periode is dat nog moeilijker geworden. Tevens zijn er minder klanten want ook die moeten besparen in deze dure tijd.
Begin dit jaar is een vrouw die er uit was en echt geen slechte baan had weer teruggekomen achter het raam. Het aantal uren dat ze werkte was niet genoeg om van rond te komen en een andere baan erbij nemen was onmogelijk vanwege de wisselende uren van haar eerste baan en haar kind dat hier in Nederland bij haar is. De wil is er maar het is gewoon onmogelijk. Ongelofelijk frustrerend en teleurstellend voor haar en ook voor ons. 
Daarom zijn wij samen met Stichting El Roi en een investeerder bezig met het project Springplank. Een pand waar vrouwen 2 jaar kunnen verblijven tegen een betaalbare huur moet de springplank worden om het roer om te kunnen gooien en aan een toekomst te kunnen gaan werken. 

Wat wij ook merken op dit moment is dat de focus van vrouwen gericht is op het overleven en niet op verandering. Angst, moeheid, stress, depressiviteit, nachtmerries en herbelevingen komen we steeds meer tegen. Het is moeilijk om afspraken na te komen en deze worden dan ook met regelmaat afgezegd of wanneer wij ze bellen waar ze blijven dan bellen we ze wakker. 

Als team staan we voor een nieuw seizoen met nieuwe uitdagingen en vragen wij u of jou om naast ons te staan en met ons te geloven voor die ene. Elke keer weer opnieuw. 
Wij zijn op zoek naar nieuwe vrienden die ons maandelijks ondersteunen met een gift zodat wij door kunnen blijven gaan. Naast de eenmalige giften waar we ontzettend blij mee zijn is het noodzakelijk om een basis te hebben waarop we maandelijks kunnen rekenen. 

Ieder die vriend wordt ontvangt het boek “U ook Hier” of “Rood Licht” gratis.

Het geld gaat naar o.a. job coaching, social work en juridische hulp bij het uitstappen. We zijn een ANBI-erkende stichting dus je kunt het ook nog eens aftrekken van de belasting.
                                                       

                                     

IBAN: NL53 INGB 0004 1039 12 tgv Bright Fame 
Postbus 12274, 1100 AG Amsterdam
+31 6 54985459 +31 20 2602118  www.brightfame.nl info@brightfame.nl


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *