Hot Girl Summer: drie punten voor een tongzoen!

Vandaag las ik dit artikel: https://nos.nl/artikel/2432069-hot-girl-summer-lijsten-grote-kans-dat-meiden-hiermee-over-grenzen-gaan . Ik had er nog nooit van gehoord. En dat is denk ik wel logisch want leraren en ouders hebben geen toegang tot de Hot Girl Summergroepen.

De NOS schrijft: Eén punt voor een shotje, drie voor een tongzoen, en twintig als je je laat ontmaagden: dit zijn een paar opdrachten op zogenoemde ‘Hot Girl

Summer’-lijsten. Duizenden jongeren doen daaraan mee deze zomer, blijkt uit onderzoek van NOS Stories. ”Als het goed gaat, kan het leuk zijn”, zegt Linda Terpstra van Fier, behandelcentrum van slachtoffers van seksueel misbruik.

”Maar er is een grote kans dat meiden hiermee over hun grenzen gaan, en dat kan verregaande gevolgen hebben.”

Al lezende en naderhand luisterend kan ik alleen maar concluderen wat ik al langere tijd zie gebeuren. Linda Terpstra van Fier geeft aan dat grenzen kunnen worden verlegd. Je valt alleen op of doet mee wanneer je in de overtreffende trap kunt gaan. De angst om er niet bij te horen leeft enorm onder jongeren.

Jaren terug gaf een jongen aan dat als hij niet regelmatig scoorde bij meisjes met seksuele handelingen hij geen leven meer had in zijn vriendengroep. Hij voegde daar aan toe dat ik niet kon weten wat dat betekende: “geen leven in de groep hebben.’’

Internet is een geweldig mooi iets waar ik graag gebruik van maak en tegelijkertijd is het een medium waar je enorm in meegezogen kan worden en ongewild grenzen gaat verleggen. Een generatie groeit op met hypes als “Hot Girl Summer” en we hebben geen idee waar ze mee bezig zijn. Spijt en schaamte zijn vaak het resultaat en daar moeten ze mee zien te leven.

Als grenzen door de jaren heen worden verlegd dan komt bij mij de vraag op: met welke hypes groeien de kinderen van deze generatie op? Jonge meisjes en jonge jongens?

Een andere vraag die bij op komt is waarom zijn dit soort hypes zo razend populair zijn? Mijn laatste vraag: hoe is dit genormaliseerd? Het zou zinvol zijn als wij samen met deze jongeren in gesprek gaan en antwoorden proberen te vinden op de vraag wat hen beweegt bij hypes als deze.

Wij houden er niet van om te vragen…
Maar als Bright Fame hebben we geen overheidssubsidie. Dit geeft ons de vrijheid om te delen over ons geloof maar ook om bijvoorbeeld zonder opgelegde voorwaarden vrouwen te helpen. Bright Fame runt op passie… maar we hebben ook financiën nodig. 

Elke eenmalige gift is welkom en wordt gewaardeerd maar zou je er ook eens over na willen denken om vriend te worden van Bright Fame en ons daarmee maandelijks te ondersteunen.
Dat kan met € 5,00, €10,00 euro of meer ieder bedrag is welkom! 

Ieder die vriend wordt ontvangt het boek “U ook Hier” of “Rood Licht” gratis.

Het geld naar o.a. job coaching, social work en juridische hulp bij het uitstappen. We zijn een ANBI-verantwoorde stichting dus je kunt het ook nog eens aftrekken van de belasting.
                                                       

                                     

IBAN: NL53 INGB 0004 1039 12 tgv Bright Fame 
Postbus 12274, 1100 AG Amsterdam
+31 6 54985459 +31 20 2602118  www.brightfame.nl info@brightfame.nl

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *