Nadat we 30 juli de wereldwijde dag tegen mensenhandel hadden en in Amsterdam zelfs begin september de week tegen mensenhandel nu dan de Europese dag op 18 oktober tegen mensenhandel. 

Jaarlijks gedenken we wat af maar wat merkt iemand daar nu van die slachtoffer is van mensenhandel?

Die vrouw, man of transgender die nog steeds in de prostitutie of waar dan maar ook werkzaam moet zijn onder mensonterende omstandigheden. 

Na elke klant voelde je steeds verder afgestompt, walging van jezelf werd steeds groter en de walging van mannen. Je wereldje werd steeds kleiner en je begon het normaal te vinden. Je eigen gevoelens, voelde je op den duur niet meer. Je begon te geloven dat je Violet was.

4:43 p.m. · 10 okt. 2021Twitter for Android

Gisteren sprak ik met een vrouw die vroeger onder de naam “Violet” die op Twitter schrijft over haar ervaringen met haar pooier. Indrukwekkend, schokkend en niet te bevatten dat mensen elkaar dit kunnen aandoen. De schattingen naar aanleiding van onderzoeken over mensenhandel in Amsterdam lopen enorm uiteen. 10 tot 90% zou door mensenhandel achter het raam zijn gekomen en staan. Meisjes uit Oost Europa geven aan dat er nagenoeg altijd iemand is die jou helpt om je weg te vinden in de prostitutie. Onlangs was ik in Moldavië en bleek dat meisjes tussen de 12 en 18 jaar volop benaderd worden via de social media. 

En wij gaan er maar vanuit dat we schone prostitutie hebben omdat de overheid er controle over houdt.

In het boek “Rood Licht” geschreven door Jane Lasonder staat het verhaal van Elizabeth. Een bepaalde passage heeft mij diep geraakt en is mij altijd bij gebleven.

Elizabeth had een goede opleiding, was gelukkig in haar huwelijk maar wist niet dat haar man geld geleend had en dat niet kon terug betalen.  

“Op een avond toen mij man aan het werk was, bracht ik de oudste drie kinderen naar bed. Zeven, vier en twee jaar oud. In de huiskamer was ik de jongste van zes weken oud aan het voeden. Ineens werd er luid op de deur gebonsd. Ik schrok enorm. De deur werd geforceerd en twee mannen renden naar binnen. Ze zeiden dat ik mee moest komen. Ik was doodsbang en wilde niet mee maar ze trokken mij aan mijn armen mee. Het lukt me om mijn baby op de vloer te leggen. Eén van mijn kinderen  huilde boven, mijn baby huilde op de vloer en ik werd ut mijn huis getrokken. Er stond een auto te wachten waar nog een andere man in zat. In een enkel ogenblik spoot de auto weg”.

Door seks te hebben met mannen moest Elizabeth het geld terug gaan betalen. Haar volledige verhaal is te lezen in het boek “Rood Licht”. Hierin staan nog meer verhalen van vrouwen die wij mochten helpen. 

Laten we niet alleen af en toe eens stilstaan bij mensenhandel op een dag die daarvoor bepaald is maar ons realiseren dat het voor velen dagelijks overleven is. Al 17 jaar is Bright Fame actief om naast vrouwen te staan en samen met henzelf achter hun droom aan te gaan zodat ze hun droom kunnen gaan leven.

Bright Fame is op zoek naar vrienden die ons maandelijks ondersteunen met een bedrag.

Ga naar onze doneerpagina maak een keuze en sta met ons Schouder aan schouder zodat wij dat dagelijks kunnen blijven doen.

Bij € 5,00 of meer ontvangt u gratis het boek Rood Licht of  U ook hier.

Stichting Bright Fame, NL53 INGB 0004 1039 12
Wij zijn een

erkende stichting


Postbus 12274
1100 AG Amsterdam

+31 6 54985459 
   +31 20 2602118 
www.brightfame.nl
info@brightfame.nl

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *