De wallen zijn leeg

Laat ik duidelijk zijn de wallen zijn nu leeg, klanten zijn er bijna niet meer. Inderdaad zijn er al veel vrouwen weg om het misschien ergens anders te proberen. Alhoewel het nu overal in Europa ontzettend moeilijk is om geld te verdienen. Velen zijn terug naar hun thuisland omdat een rekensom erg snel liet zien dat de kosten om hier te blijven werken en wonen vele malen hoger waren dan de kosten thuis. In de afgelopen weken hebben we dit met diverse vrouwen op een rijtje gezet. Uiteraard is het ook in hun thuisland lastig omdat ze daar geen inkomen hebben.


In het parool 17-10-2020 Meer zwanen dan mensen, het coronavirus veegt de wallen leeg.

Gisteren heb ik een kort stuk mogen schrijven met daarin een oproep aan het Roemeense Parlement om met voorzieningen te komen om deze vrouwen op één of andere wijze te helpen. Komende week wordt dit daar besproken.


Voor de vrouwen die daar nu nog staan is het bijzonder moeilijk om rond te komen maar vaak is er geen echte andere keuze. Ze moeten vol zien te houden zolang de wallen open mogen blijven omdat ze anders helemaal geen inkomen zouden hebben. “Eenzaam en onveilig” zo wordt dat door de meesten ervaren.

In de thuislanden zo kregen wij te horen staan er al grote aantallen klaar gedwongen door mensenhandelaren of door de omstandigheden om zodra het kan naar het westen te komen om daar hun geluk te beproeven.

Daarom mijn opmerking om nu iets te doen als Gemeente Amsterdam omdat we straks wel eens te laat zouden kunnen zijn.

Voor de vrouwen die er nu nog staan zou de gemeente eens een ronde moeten maken om te vragen wat de vrouwen nu nodig hebben. Een groot aantal van de dames die ik ken zouden graag zien dat de overheid de wallen nu dicht gooide zoals bij de horeca is gedaan.


We worden overspoeld in de maatschappij met opmerkingen als “denk aan elkaar, heb zorg voor elkaar en houd afstand.”

Overheid heb dan ook zorg voor deze vrouwen en zorg in ieder geval voor die vrouwen die het nu niet meer veilig vinden om door te werken voor een passende regeling.

www.brightfame.nl

Stichting Bright Fame, NL53 INGB 0004 1039 12

Wij zijn een

erkende stichting


Postbus 12274
1100 AG Amsterdam

+31 6 54985459 
   +31 20 2602118 

Namens Bright Fame
Frits Rouvoet

www.brightfame.nl


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *