Onlangs stond dit artikel in de Trouw

Klik op de onderstaande link:
https://www.trouw.nl/opinie/maak-seks-kopen-strafbaar-net-als-in-zweden~bee5e9fc/

Afgelopen donderdag zat ik op de publieke tribune in de Tweede Kamer tijdens het debat over prostitutie naar aanleiding van het burgerinitiatief van Exxpose.

Wat mij daarin telkens weer opviel zoals al zolang is dat veel politici zeggen met sekswerkers te hebben gesproken. Dat is dan echter veelal die hele kleine minderheid die aangeeft bewust voor de prostitutie gekozen te hebben en dat ze er een geweldige baan aan hebben.

Maar die hele grote meerderheid van vrouwen, mannen of transgenders worden niet gehoord. Dat zijn diegenen die door de één of andere situatie gedwongen zijn om in de prostitutie te gaan werken. Gedwongen zijn is niet alleen mensenhandel maar kan ook te maken hebben met armoede, misbruik, schulden of wat dan ook.
Groen Links kamerlid Van den Berge gaf aan dat sekswerkers aangeven dat ze meer aan rechten hebben dan aan regelgeving en een verbod op het kopen van seks.
Wat betreft die rechten daar kan ik mij wel in vinden want met veel van de vrouwen die wij mogen helpen, lopen wij er ook tegenaan dat we sekswerk wel gelegaliseerd hebben en dat ze net als iedereen veel plichten hebben maar dat we het toch als maatschappij en bedrijfsleven niet helemaal als volwaardig beroep geaccepteerd hebben en de rechten vaak ver te zoeken zijn.

Maar het feit blijft natuurlijk nog steeds dat een overgrote meerderheid daar gedwongen zit en graag anders zou willen. De misstanden worden niet weg gehaald en ongelijkheid blijft bestaan.

Dit is waarom Exxpose pleit voor het Zweedse model. Dat dit zou leiden zoals kamerlid voor D66 Bouali zegt voor een groter circuit in de illegale prostitutie is nog maar de vraag. Daar hebben we nu ook al mee te maken en de scheidslijn tussen legale en illegale prostitutie is flinterdun. Kamerlid Markuszower van de PVV stelt dan ook terecht dat Oost Europese mensenhandelaren Nederland zien als luilekkerland om vrouwen heen te brengen.
Wij geloven dat het een recht is voor deze vrouwen om niet in de prostitutie werkzaam te moeten zijn. Daar zullen we aan moeten werken vanuit de politiek en samenleving.
Bright Fame komt al ruim 15 jaar op voor deze vaak kwetsbare vrouwen.
Help ons helpen en doneer via onze website Bright Fame
Een hartelijke groet,
Frits Rouvoet

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *