30 juli de Internationale dag tegen mensenhandel

Een internationale dag tegen mensenhandel


Wat doet dat met ons?
Staan we er werkelijk bij stil?
Veranderd het iets in ons?
Komen we in actie?
Of nemen we het aan ter kennisgeving net zoals er veel andere informatie ons passeert die ergens vanuit een orgaan een speciale bestemming hebben gekregen.
Wat verstaan we in Nederland onder mensenhandel?

In Nederland verstaat men onder mensenhandel 

Wie zien wij als de mensenhandelaren

Over het algemeen zien wij pooiers en criminele organisaties die een ander uitbuiten als de daders.


Maar hoe kijken vrouwen die in de prostitutie werken naar mensenhandel.


In Amsterdam voelen vrouwen zich uitgebuit door de extreem hoge huren voor hun appartement en de huurcontracten die niet niet kloppen.

De huur voor hun raam is normaliter al veel maar dit loopt nog verder op. 

Zes dagen in de week werken is heel normaal en veel dames kunnen maar twee of drie weken vakantie opnemen want met meer vakantiedagen moet er gewoon doorbetaald worden. 

Diverse boekhouders doen hun werk niet goed wat ook geld kost en ga zo maar door. 


De vrouwen in de roodverlichte kamertjes zijn de attractie voor de vele duizenden toeristen die naar de wallen komen. Het overgrote deel van het geld dat deze toeristen uitgeven komt niet bij de vrouwen terecht maar bij veel bedrijfjes die in en rondom de redlight aanwezig zijn. 

En als klap op de vuurpijl is daar ook nog eens de belasting die een deel van hun verdienste komt opeisen. Terecht natuurlijk omdat het een sinds 2000 een legaal beroep is.

Ze vinden dat ze slachtoffer van een systeem zijn waarin veel mensen van hen profiteren en zijzelf er weinig dan niets aan overhouden. Door alle jaren heen komen wij grote schulden tegen.

Sommigen van deze vrouwen hebben een vriend of familie die van hen profiteren of zijn soms inderdaad slachtoffer van mensenhandel. 

Gewoon even wat gedachtes waarvan ik hoop dat 30 juli niet alleen maar een dag is tegen mensenhandel maar dat we met elkaar gaan beseffen dat er in ons land onrecht is waar we niet bij nadenken en wat we als maatschappij geaccepteerd hebben. 

Als team van Bright Fame zijn wij al 15 jaar bezig om hierin naast de vrouwen te staan en wanneer zij dat willen hen uit de prostitutie te halen zodat ze een ander leven kunnen opbouwen. 

Dit doen wij via: Maatschappelijk Werk, Juridische Dienstverlening, Hulp bij de belastingen en schulden, Persoonlijke en Pastorale gesprekken, Trainingen, het maken van CV’s, zoeken naar ander werk en wat maar meer nodig is. Relatie is de basis in dit alles.

Steun onze organisatie en u steunt hen die dat zo hard nodig hebben!

Bijdragen kunnen worden overgemaakt naar:
Stichting Bright Fame, NL53 INGB 0004 1039 12

Wij zijn een ANBI erkende stichting

Bid en draag jij mee ???
Postbus 12274
1100 AG Amsterdam
+31 6 54985459
   +31 20 2602118Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *