Corona update 5 (Het gaat om die ene)

Ik ken haar al een aantal jaren en regelmatig hadden we heel persoonlijke gesprekken. Die gingen over haar vader of een serieuze relatie wat ze ook zo graag zou willen.

Vorig jaar was ze ineens verdwenen want ze wilde niet meer terug achter het raam om te moeten werken als prostituee.

Vlak na de zomer kwam ik haar weer achter het raam tegen. Ze schaamde zich ontzettend en had een hekel aan zichzelf dat ze er weer was maar het was nu eenmaal zo. We maakten een afspraak en spraken over hoe nu verder. Een paar dagen later kwam ze naar mij toe en vertelde ze dat ze zich had opgegeven voor een make up cursus. Ze vroeg mij te bidden dat ze daarvoor werd opgeroepen en gelukkig was dat ook zo. Vol enthousiasme begon ze daaraan totdat het coronavirus roet in het eten gooide.
In de eerste week nadat de bordelen werden gesloten kwam ze voor de overbruggingsuitkering en raakten we weer in gesprek. Ze was bang en kon alleen maar het nieuws volgen samen met een paar collegaatjes. Naar de toekomst kijken was er niet bij. We baden met elkaar, maakten weer een nieuwe afspraak en er begonnen plannen te ontstaan voor iets anders dan de prostitutie.
Vandaag sprak ze heel duidelijk dat ze nooit meer als prostituee wilde werken. Komende vrijdag zullen we het plan vorm gaan geven en de eerste stappen maken naar de toekomst.
Hoe ontzettend belangrijk is het dat we de vrouwen kunnen ontvangen op ons kantoor en dat we ze in deze periode kunnen en mogen bemoedigen. Sinds we in gesprek zijn is de angst verdwenen en wil ze vooruit kijken en aan haar toekomst werken. Bright Fame wil net als voorheen op straat niet alleen die vele vrouwen zien maar ook aandacht hebben voor die ene.

Ook na de corona crisis blijft er toch een kamer leeg.


Blijft u / jij #schouderaanschouder met ons staan in gebed en met een gift voor ons noodfonds?
Gan naar; https://www.brightfame.nl/doe-mee/doneer/ ovv noodfondsGeplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *