Haar ontmoeten in de situatie van vandaag met haar emotie

De Stoofsteeg voor de sluiting van de redlight
Vanuit Bright Fame zijn we nog steeds op kantoor in een sterk afgeslankte vorm werkzaam. Netjes volgen we de voorgeschreven regels.
Wat bijzonder dat we er juist in deze periode voor de vrouwen mogen zijn. Vanmorgen kwam er een jonge Oost Europese vrouw ontzettend gestesst binnen. Ze had net de verhuurster van haar appartement aan de lijn. Deze wilde haar er wanneer ze niet de huur voor de volgende maand kon voldoen er per direct uitzetten. Het gaat om € 2000,00 voor een kleine studio. Op haar bankrekening stond € 0.76. Samen keken we naar haar uitgaves en die waren zeker niet buitensporig. Morgen komt ze langs met haar huurcontract en dan gaan we er mee aan de slag. Met een pakketje via het Leger des Heils, een bon van € 25,00 voor de supermarkt en een Bijbel in haar eigen taal verliet ze ons kantoor met een dikke glimlach op haar gezicht.

De Stoofsteeg nu tijdens de sluiting
In de middag stond ze onverwachts op de stoep, geen andere afspraken dus we konden gelijk naar haar luisteren en helpen voor de overbruggingsuitkering voor zzp’ers. Maar eerst moest ze haar verhaal even kwijt. Ze wilde ergens dit jaar stoppen en ze wilde wat geld apart zetten om een studie mee te betalen. 
De laatste weken heeft ze geen cent verdiend en er zelfs wat op toe moeten leggen maar ja wat moest ze anders? De huur van haar werkkamertje ging gewoon door of ze wel of niet werkte. Dus je moet wel gaan. De tranen liepen over haar wangen omdat ze niet wist hoe nu verder. Ze was ontzettend dankbaar voor het feit dat onze overheid haar wil bijstaan met een overbruggingsuitkering. Ook zij ging blij de deur weer uit met een Bijbel, de bon voor de supermarkt en een pakketje.
Zomaar twee van de mensen met hun situatie en emotie vandaag.


Uw steun voor ons noodfonds is zo hard nodig.
en onder het kopje noodfonds. 
Onze hartelijke dank en zeker van diegene die mag ontvangen.
NL53 INGB 0004 1039 12 van STICHTING BRIGHT FAME
Postbus 12274
1100 AG Amsterdam
+31 6 54985459 
                      +31 20 2602118                   
www.brightfame.nl
www.fritsrouvoet.nl


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *