Coronavirus redlight Amsterdam

In deze nieuwsbrief een overzicht van de drie berichten die ik schreef op onze Facebook pagina. 

Coronavirus
Een absurd gezicht vandaag in de redlight. Alle ramen zijn dicht. Na 15 jaar loop ik voor het eerst hier op straat en zijn alle ramen dus leeg. Een ongelofelijk raar beeld!
In de afgelopen dagen kregen we al berichten van mensen die zeiden dat wij daar dankbaar voor moesten zijn dat de vrouwen nu geen klanten konden ontvangen. Alhoewel wij net als heel veel vrouwen zelf graag zien dat de vrouwen andere bronnen van inkomsten konden hebben, zien we door deze situatie de nood bij een groot aantal vrouwen.

We zijn druk bezig met een inventarisatie onder de vrouwen hoe ze er voor staan nu ze geen inkomsten hebben. We kregen al enige vragen hierover en maken nu een overzicht over wat wij voor deze vrouwen kunnen betekenen. De huur van appartementen en de vaste lasten gaan gewoon door. Niet betalen voor de komende maand betekend voor een groot aantal vrouwen dat ze de volgende maand dakloos zijn.
Een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor de vrouwen was voor velen niet haalbaar. Een paar honderd euro premie per maand en meestal kon het al helemaal niet omdat verzekeringsmaatschappijen prostitutees als een risicogroep ziet. Gisteren deelde minister Wiebes mee dat als ZZP`ers geen verzekering hadden, dit hun eigen verantwoordelijkheid is.
Vanuit Bright Fame willen wij er toch, al is het op bescheiden schaal, voor de vrouwen zijn. We willen een noodfonds opstarten zodat we, wanneer nodig kunnen bijspringen met een bescheiden bijdrage in de vorm van een bon.

Coronavirus (update1)
Wat is er in een paar dagen veel veranderd in onze wereld. Ik denk dat iedereen daar wel wat over kan delen. Op ons kantoor zijn we in een afgeslankte vorm aanwezig voor de vrouwen die nu niet meer kunnen en mogen werken in de redlight. Alle activiteiten die we hebben zijn voor dit moment op aanraden van de overheid stopgezet.
Alleen ons team van het maatschappelijk werk draait op volle toeren. Veel overleg met elkaar en andere organisaties om informatie uit te wisselen. Contact met Tweede Kamerleden en raadsleden van Amsterdam. Contact met de uitkerende instantie om op de hoogte te zijn van de nieuwe regelingen die de overheid ook aan onze vrouwen in de ontstane situatie aanbiedt.
Schrijnende situaties, de eerste vrouw is al uit haar appartement gezet vanwege het niet kunnen betalen van de huur. Anderen kunnen al geen boodschappen meer doen omdat de weken hiervoor ook al zeer slecht waren en er vaak zelfs geld op toegelegd moest worden.
Woensdag de 18e een groot aantal verontruste telefoontjes, berichtjes en vijf vrouwen op het kantoor voor de speciale regeling voor zzp’ers. Toen ik om 18:30 de deur uitging om naar huis te gaan stonden er ineens nog drie vrouwen op de stoep. Ook zij komen donderdag de 19e naar ons toe, dat zal het aantal vrouwen al op acht brengen plus wie nog verder langs gaan komen.
Voedselpakketten worden opgehaald en twee pakketten worden langs gebracht bij een zieke vrouw en bij een vrouw die zelfs geen geld heeft om langs te komen. We hopen met het maatschappelijk werk team op kantoor de drukte aan te kunnen. In de komende dagen zal het alleen maar drukker worden.
Tevens zijn wij ons aan het voorbereiden om indien nodig vanuit huis de vrouwen verder te kunnen helpen. Nogmaals onze vraag om ons te steunen in gebed maar ook praktisch zodat wij kunnen steunen.
Coronavirus (update 2)
We zijn het einde van een heel drukke week. Ontzettend veel vrouwen over de vloer ivm het aanvragen voor een overbruggings uitkering voor zzp’ers. De hele dag door maar ook op de avonden komen er telefoontjes en berichten met vragen binnen. Ook in het weekend verwachten wij dat het gewoon door zal gaan.
Om twee uur vandaag (vrijdag de 20e) stapte er vijf vrouwen tegelijk binnen terwijl er al vier binnen zaten. Gelukkig waren net klaar met een andere vrouw die we via de telefoon hielpen.
Hieronder de link naar CIP met een inteview van mij;
Vandaag ook de eerste Cadeaubonnen aan vrouwen meegegeven 
om bij de supermarkt boodschappen te kunnen doen. 
Zodat ze in ieder geval het weekend te eten hebben. 
De bonnen hebben een waarde van € 25,00.

Voordat de vrouwen geld gaan krijgen zullen we er de komende week nog wel een aantal bonnen nodig hebben.
Wie doet mee met een bon van € 25,00?
en doneer onder kopje noodfonds.
Wij zijn een ANBI erkende organisatie.
NL53 INGB 0004 1039 12 van STICHTING BRIGHT FAME
Postbus 12274
1100 AG Amsterdam
+31 6 54985459 
                      +31 20 2602118                   www.brightfame.nl
www.fritsrouvoet.nl


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *