De Wallen het veiligste stukje van Amsterdam??

Een kleine week geleden werd dit artikel gepubliceerd.
Het doet mij weer denken aan dat echtpaar dat één van onze teamleden een paar jaar geleden op de wallen aansprak. Ze hadden bij het toeristen kantoor gestaan bij het centraal station in Amsterdam met hun twee kleine kinderen. Het eerste advies was om toch zeker naar de redlight te gaan. Ook al sta je daar du met twee zeer jonge kinderen.

Tegenwoordig is het vanaf donderdagavond voor ons schuifelen met de massa mee om nog ergens te komen. Steeds worden we weer opgehouden door een groep die zich voor een raam staat te vermaken om de vrouw daar achter het raam. Gore opmerkingen krijgt ze over zich heen en we blijven maar foto’s van haar maken.

Verleden week twee vrouwen die de straat opgingen om een foto van de camera kregen van de politie te horen dat het part of the job was. Het was openbaar terrein. De politie sprak nog wel de man aan maar of de foto van de telefoon verwijderd is dat wisten ze niet. Vrouwen zitten er enorm over in dat hun familie, kinderen of vrienden zo’n foto op internet zullen gaan ontdekken.
Het is sowieso al een publiekelijk vermaak als een vrouw kwaad wordt wanneer er een foto gemaakt word van haar.
Een tijdje terug stond er een echtpaar vertederd te kijken hoe hun dochter van een jaar of acht een foto maakte van een vrouw van rond de veertig. “Alsof je een aap in de dierentuin fotografeert” zei de vrouw naderhand tegen ons.
Afgelopen zaterdag moest de politie een deel van de wallen en een paar straatjes afzetten omdat er een man met een vuurwapen over straat liep. Een vrouw was daar zo ondersteboven van dat ze de volgende dag een vlucht naar haar thuisland boekte. Of ze nog terug wil komen dat weten we niet. De schrik zit er bij menig vrouw goed in. En de gidsen zoals in dit stuk vermeld maar vertellen dat dit het veiligste stukje van Amsterdam is.

Klik op de link voor het artikel.

https://www.groene.nl/artikel/koketteren-met-het-rode-licht?fbclid=IwAR3o7Uv7bRa6soAjQkrcnIdWug7yEebeTYtm8qKj99T6iJ18O083K5xjWx4

“Schouder aan Schouder”

Veel van de vrouwen en meisjes achter het 
raam dromen over hun droom. 

Laten we hen samen helpen 
om er niet alleen over te dromen
maar hun droom te kunnen gaan leven!Giften ter ondersteuning van het werk kunnen overgemaakt worden naar

NL53 INGB 0004 1039 12 van STICHTING BRIGHT FAME

Bright Fame is een ANBI-erkende stichting!
        
Giften ter ondersteuning van mijn werk kunnen overgemaakt worden 
onder vermelding van mensenhandel op 
NL53 INGB 0004 1039 12 van STICHTING BRIGHT FAME

Jacqueline en Frits Rouvoet
Postbus 12274

1100 AG Amsterdam
+31 6 54985459 
                      +31 20 2602118                   
frits@fritsrouvoet.nl 
www.fritsrouvoet.nl
www.brightfame.nl 

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *