Laat het alstublieft niet zo zijn dat we verzadigd raken van de ongelofelijke nood van die ene.

Deze week waren we vanuit Bright Fame met maar liefst negen teams op straat. Vijf op de avond, verdeeld over drie avonden en vier teams overdag over vier middagen.

Wat deze week continue opviel was dat er een groot aantal dames echt bereid is te stoppen. Diverse vrouwen waar we soms niet eens een echt goed contact mee hadden, gaven aan dat ze om zich heen aan het kijken waren wat hun mogelijkheden zouden kunnen zijn. Anderen vroegen of ze eens langs mochten komen om te kijken voor ander werk en hoe de prostitutie op een goede manier achter zich te laten.

De redenen zijn bij allen ongeveer hetzelfde, de ongelooflijke stroom van toeristen die maar aan het kijken is en maar foto’s blijven maken. Klanten die meer vragen voor minder geld, anderen die brutaler en agressiever worden. Gisteravond zei één van hen die na een lange tijd weer terug was: “hier sta ik weer om bespot en gefotografeerd te worden”. Klanten had ze nog niet gehad maar haar kamertje had ze al we betaald van bijna € 200,00. Dit was om elf uur in de avond, dus ze stond al zo’n drie uur voor niets.

Deze week ook een ander meisje ontmoet die al zo’n 10 maanden weg was. Ze is bevallen van haar eerste kindje en nu staat ze daar weer. Trots liet ze diverse foto’s zien van haar kindje. Zij woont dan samen met de vader in Nederland en ziet haar kind dagelijks. Van veel anderen zijn de kinderen in de thuislanden bij de grootouders en is Skype of  Facetime voor vele maanden het enige contact. Zo’n kind groeit op zonder moeder en heel vaak is de vader ook niet meer aanwezig.

Laatst reageerde iemand naar mij dat mijn verhalen zo vaak hetzelfde zijn. Misschien is dat wel eens zo door de jaren heen. Maar ik sta keer op keer tegenover een ander mens en dan mag een situatie wel hetzelfde zijn maar het betreft wel een ander. En dat raakt mij keer op keer. Laat het alstublieft niet zo zijn dat we verzadigd raken van de ongelooflijke nood van die ene. Maar samen rondom hen staan in gebed en praktische hulp waar nodig.

Ook deze week weer een zestal boeken in het Roemeens weggegeven van Francine Rivers in het Roemeens. Het blijft zo’n geweldig mooi boek dat Gods oneindige liefde en geduld voor ons verhaald. De vrouwen lezen het boek graag en worden altijd weer geraakt. We geven ze graag weg in het Hongaars, Spaans, Roemeens, Engels en Hollands. Het is een mooie investering in het leven van een vrouw. Onlangs heb ik 140 boeken besteld, 100 in het Roemeens, 20 Spaanse en 20 Engelse.

Alles bij elkaar een grote hap uit 
onze financiën. Mocht u of jij 
daarin willen bijdragen maak dan 
over o.v.v. “Francine Rivers”.

In de afgelopen jaren heb ik steeds meer en beter contact gekregen met een Oost Europese vrouw van tegen de veertig. Een paar weken geleden kreeg ik een gedeelte van haar verhaal te horen. Ze heeft in het verleden een mooie opleiding afgerond en kon in haar thuisland niet aan het werk komen. Ze is naar Holland gekomen en dacht met haar redelijke kennis van Engels hier wel te kunnen beginnen. Er was immers geld nodig om voor haar gezinnetje te kunnen zorgen. Ook hier lukte het niet en nu staat ze hier al weer een lange periode achter het raam. Iets wat ze nooit had gewild en zelfs de gedachte ooit een prostituee te zijn was nog nooit in haar opgekomen. Ik hoop dat ik nu een mooie mogelijkheid voor haar heb. En zo mogen we hoop brengen in een wereld waar veelal geen hoop meer is. Een paar jaar geleden zei een vrouw tegen mij dat we niet alleen de hulp brachten die zo hard nodig was maar dat wij hoop en verwachting brachten.

“Schouder aan Schouder”

Veel van de vrouwen en meisjes achter het 
raam dromen over hun droom. 

Laten we hen samen helpen 
om er niet alleen over te dromen
maar hun droom te kunnen gaan leven!Giften ter ondersteuning van het werk kunnen overgemaakt worden naar

NL53 INGB 0004 1039 12 van STICHTING BRIGHT FAME

Bright Fame is een ANBI-erkende stichting!
        
Giften ter ondersteuning van mijn werk kunnen overgemaakt worden 
onder vermelding van mensenhandel op 
NL53 INGB 0004 1039 12 van STICHTING BRIGHT FAME

Jacqueline en Frits Rouvoet
Postbus 12274

1100 AG Amsterdam
+31 6 54985459 
                      +31 20 2602118                   
frits@fritsrouvoet.nl 
www.fritsrouvoet.nl
www.brightfame.nl 

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *