“leuk volgens Libelle”

Deze week stond in de Libelle “het vrouwentijdschrift” een paginagrote advertentie. Bovenaan de bladzijde stond geschreven: “leuk volgens Libelle”.

De lezer wordt uitgenodigd om nu het nog kan mee te gaan met een tour door de Jordaan en over de wallen. De highlights van het bruisende Amsterdam. De gids zal graag aan de deelnemers vertellen over deze spannende buurt.

Het stuk wordt afgesloten met de opmerking dat het wellicht de laatste kans voor de lezers is om daar een kijkje te nemen omdat in 2020 de regels worden aangescherpt.

U krijgt zelfs nog € 12,00 korting om een tour te hebben en te kunnen kijken naar de ellende van iemands dochter en het is leuk om cadeau te geven.
Beste redactie van Libelle waarom denken jullie 
dat de regels worden aangescherpt?

Denken jullie bij Libelle nu echt dat de vrouwen achter het raam het zo geweldig vinden dat er weer zo’n groep langs ze heen loopt en ze weer aangegaapt worden en de deelnemers aan tours hun lichamen lachend keuren, er foto’s van maken en zo gezellig even weg zijn met een professionele gids? Heeft u er bij Libelle enig idee van hoe het is als er enkele duizenden toeristen op een dag langs je raam lopen?

Afgelopen week vertelde een vrouw die onlangs stopte mij hoe ze als jonge tiener verkracht werd en dat dat enige jaren doorging. De jongen van wie ze hield en van wie ze dacht dat hij van haar hield, bracht haar vanuit haar thuisland in Amsterdam achter het raam. Een aantal jaren stond ze daar vol schaamte wanneer al die mensen haar aangaapten en vaak moest ze de gore grappen aanhoren van voorbijgangers die zich prima vermaakten. De angst en stress dat haar foto op internet zou verschijnen en familie of vrienden die konden zien. Dat nog los van klanten die ze kreeg: “Ze hadden alleen mijn lichaam” zei ze, “maar zelf was ik ergens anders.” Gewoon iemands dochter die we met elkaar te kijk zetten in de etalage.

Waarom moet een vrouwenblad als Libelle juist hier een tour organiseren en zelfs aantrekkelijk maken met een actie? Ik nodig u als redactie uit voor een gesprek op ons kantoor om te luisteren naar een vrouw die echt weet wat het is om op de wallen te staan en dat armoede, misbruik en/of mensenhandel haar op de wallen brachten. Dan hoort u pas echt over deze walletjes waar u zo gezellig wilt wandelen, zoals u met grote letters schrijft. Niet alleen wat wij willen zien maar de harde werkelijkheid van vrouwen die daar echt niet staan omdat ze daarvan droomden en zich ondanks alles wat er maar voorbij komt staande moeten houden en maar moeten blijven lachen.

Ga naar onze vernieuwde site en steun ons werk om deze 
vrouwen te steunen op de één of andere wijze!
www.brightfame.nl 
Bright Fame is een ANBI-erkende stichting!
        

Frits Rouvoet

Postbus 12274
1100 AG Amsterdam
+31 6 54985459 
                      +31 20 2602118                   
frits@fritsrouvoet.nl 
www.fritsrouvoet.nl
www.brightfame.nl 

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *