Door jullie heb ik normale mensen in mijn leven gekregen en kan en wil ik niet meer werken als prostituee

Crisissituaties
Lieve mensen, het is zo ontzettend tegenstrijdig wat er allemaal gaande is in de Amsterdamse Redlight. Enerzijds een paar echte crisissituaties. Ik kan en wil hier natuurlijk niet over schrijven. Dat zou niet eerlijk zijn naar de betreffende vrouwen maar aan de andere kant zou het zo goed zijn dat we hier in Nederland en Amsterdam eens goed gaan beseffen wat er zich werkelijk afspeelt op de wallen en wat voor psychische gevolgen dat kan hebben. We hebben het er maar steeds over dat het een vrije keuze is van de vrouwen en dat ze ook vrij zijn om te stoppen wanneer ze dat zouden willen. Helaas werkt het zo niet altijd. Vanmiddag kreeg ik via de telefoon nog te horen: “Ik ben de prostitutie ingekomen doordat mensen om mij heen dat deden en mij dwongen. Ja ik ben nu vrij maar eruit komen dat is niet zo makkelijk.” Ik ken voor een groot gedeelte haar verhaal en heb groot respect voor haar dat ze al die tijd heeft weten te overleven. Binnenkort ontmoeten we elkaar weer eens en praten we bij.
Lees onderaan onze uitnodiging voor komende 
donderdagavond of zaterdag overdag.
Positieve veranderingen
En aan de andere kant ook weer mooi nieuws: een vrouw heeft diverse sollicitaties lopen en daar ook respons op gekregen. Er is ook zicht op een ander appartement wat stukken goedkoper is. Goed om dan zo’n blije verwonderde stem te mogen horen. Vanmiddag ook mee gekeken met een jonge Oost Europese vrouw die een baan kreeg en nu een paar formulieren moest invullen en ondertekenen. Enige tijd geleden zei een andere vrouw tegen ons: “Door jullie heb ik normale mensen in mijn leven gekregen en kan en wil ik niet meer werken achter het raam als prostituee.” Het heeft dan echt nog wel wat tijd nodig om haar situatie te overzien voordat het mogelijk is om werkelijk te kunnen stoppen. Maar wat dan wel zichtbaar wordt is dat naast de praktische hulp vriendschap ontzetten belangrijk is. Daarom staat de relatie bij Bright Fame zo hoog in het vaandel. 
Vriendschap
In de Bijbel staat dat zo mooi omschreven in het verhaal van Zacheus ( Lucas 19 ). Door een ontmoeting met Jezus krijgt het leven van Zacheus een compleet andere wending. Hij was een dief van zijn eigen volk. De mensen mochten hem niet en hij moest zich in een boom verstoppen om niet gezien te worden en toch iets van Jezus te kunnen zien. Maar Jezus riep hem en wilde bij hem thuis de maaltijd gebruiken. Jezus maakte door dat te doen hem van een dief tot een vriend. Datgene wat op Zacheus was was nu direct op Jezus. Het volk wist direct te vertellen dat Hij in het huis van die dief zat. Jezus veroordeelde hem niet en riep hem ook niet ter verantwoording maar bij Zacheus was er een verandering van binnenuit. Hij gaf viervoudig terug van wat hij teveel had genomen en verdeelde de helft van zijn bezittingen onder de armen. Zo willen wij het stempel van de vrouwen afnemen en in vriendschap met hen optrekken. Niet omdat het moet maar omdat wij dat graag willen en ze, hoop ik, door ons heen Jezus mogen ontmoeten. 
Vakantie
Velen van ons zullen blij zijn met de komende periode, eerst straks ons vakantiegeld en velen zullen ook daadwerkelijk met vakantie gaan. Dit staat zo in schril contrast met de vrouwen die wij mogen ontmoeten. Vakantie betekent voor hen terug naar hun thuisland en hun familie en of kinderen ontmoeten. Onlangs sprak ik een vrouw die al bijna een jaar haar kinderen niet had gezien. Alleen via Skype spraken ze dagelijks en de verbinding is soms zo slecht dat het met de camera niet lukt. Regelmatig krijgen we de foto’s van hun kinderen te zien en mogen we voor hen bidden. Ook bidden we vaak voor de zieke ouders voor wie ze de medicijnen dan betalen. Deze maand krijgen velen hun vakantiegeld. Wilt u er eens over nadenken om hier iets van te geven aan deze vrouwen zodat we samen met hen aan hun toekomst kunnen gaan werken? Samen met u of jou, schouder aan schouder naar een ander leven omdat ze door u, jou en ons heen Jezus mogen ontmoeten.
Veel van de vrouwen en meisjes achter het 
raam dromen over hun toekomst

Laten we hen samen helpen om hun droom te kunnen leven. 

Help ons met uw giftGiften ter ondersteuning van mijn persoonlijke werk kunnen 
overgemaakt worden onder vermelding van mensenhandel.

Bright Fame is een ANBI-erkende stichting!
        


Welkom bij Bright Fame in Amsterdam

Op zaterdag 25 mei a.s. organiseert Bright Fame een open dag op haar kantoor in het centrum van Amsterdam voor iedereen die geïnteresseerd is in ons werk. 
Bright Fame zet zich – met name op de Amsterdamse Wallen – in voor vrijheid en herstel van vrouwen die in de prostitutie werkzaam zijn en biedt deze vrouwen passende hulp en ondersteuning. Tijdens de open dag vertellen we meer over wie we zijn en wat we doen en we laten u kennis maken met ons werk. Ook is er iemand aanwezig die haar eigen ervaringen vanuit het werken in de prostitutie met ons deelt. Verder maken we een stadswandeling door het hart van Amsterdam. Het programma start om 11.00 uur (vanaf 10.30 uur inloop met koffie en thee) en is om 15.30 uur afgelopen. We vragen een vrijwillige bijdrage van 25 euro per persoon, dit bedrag is inclusief koffie/thee, een lunch en een stadswandeling. Aanmelden kan via email: info@brightfame.nl (graag duidelijk vermelden om hoeveel personen het gaat) of telefonisch via 020 – 820 11 71. Na inschrijving ontvangt u verdere informatie zoals het programma, het adres en de betalingsgegevens. Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen.Ondernemersnetwerkavond

Graag nodigen we u uit voor onze Ondernemersnetwerkavond op donderdag 23 mei a.s. op ons kantoor in Amsterdam. Als Bright Fame werken we met name op de Amsterdamse Wallen, het is onze missie om vrouwen uit de prostitutie te helpen! Dit doen we door de vrouwen actief op te zoeken en door daar te zijn waar zij werken. Hierbij staan we voor brede hulpverlening bij het uitstappen en het opbouwen van een ander leven. We helpen door middel van straatwerk – waarbij we relaties opbouwen – en maatschappelijk werk, we bieden opvang en we gaan op zoek naar een geschikte plek in de maatschappij waarbij we de vrouwen terug op de werkvloer willen brengen. Soms helpen we vrouwen ook om terug te keren naar het land van herkomst. Verder werken we aan preventie – onder andere om jongeren te leren gezonde keuzes te maken op het gebied van seksualiteit – en creëren we bewustwording over de problematiek van mensenhandel en (gedwongen) prostitutie. Het werk van Bright Fame is afhankelijk van giften en donateurs, er is geen subsidie vanuit de overheid. Een netwerk van betrokken ondernemers steunt ons werk structureel en denkt constructief met ons mee. Graag ontmoeten we u tijdens onze netwerkavond op donderdag 23 mei a.s. vanaf 18.00 uur. We zullen u deze avond meer vertellen over ons werk en onze organisatie, er zal iemand aanwezig zijn die vanuit de praktijk haar verhaal met ons deelt en we vragen u eveneens met ons mee te denken in een aantal specifieke situaties. U kunt zich aanmelden door deze e-mail te beantwoorden, na aanmelding ontvangt u verdere informatie zoals het adres en het programma voor deze avond. Kent u andere ondernemers die we voor deze avond uit kunnen nodigen, dan komen we graag met hen in contact!Foto: Jane Lasonder

Jacqueline en Frits Rouvoet
Postbus 12274

1100 AG Amsterdam
+31 6 54985459 
                      +31 20 2602118                   
www.fritsrouvoet.nl
www.brightfame.nl 


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *