“zie je nu wel dat het niet kan”

Wat gebeurde er weer ontzettend veel in de afgelopen week. Elke dag druk met zoveel problematische maar ook mooie situaties. In de afgelopen weken kreeg ik regelmatig van vrouwen te horen dat hun hoofd vol zit en ze niet in staat waren om op het kantoor te komen. De telefoon gaat dan uit, de gordijnen thuis blijven dicht en ze liggen de hele dag op bed. Schulden lopen enorm op (tot zelfs tegen de € 300.000,00 en dat is dan alleen de belasting).
Ook deze week kwamen er weer vrouwen met stapels ongeopende post.


Vrouwen die met Pasen (is in Oost Europa een week later dan bij ons) naar huis gaan met een groot geheim omdat hun ouders niet weten wat ze doen. Zoveel verdriet, pijn, teleurstelling, boosheid, haat, frustratie, uitzichtloosheid, geen vertrouwen meer in mensen en hun toekomst. Het verlamt hen compleet.
Gelukkig zijn er dan ook mooie getuigenissen van vrouwen die daar doorheen kwamen en een nieuw leven vonden. En wat mooi dat er vrouwen zijn die Jezus in hun leven gevonden hebben.


Wat moeilijk en ook enorm frustrerend is, is dat veel vrouwen onvoorbereid vertrekken naar hun thuisland omdat ze hier niets meer verdienen of het werk achter het raam niet meer aankunnen. Ze zijn dan niet in staat om ook maar iets te regelen en regelmatig zien we ze na verloop van een paar maanden weer terugkeren. Soms wel na meer dan een jaar. De teleurstelling voor henzelf maar ook voor de andere vrouwen om hen heen groeit elke keer weer. Bij henzelf maar ook bij de andere vrouwen komt dat steeds over als: “zie je nu wel dat het niet kan”.

Bid voor deze vrouwen dat Gods liefde in hen kan doorbreken 
en dat ze uit hun vicieuze cirkels gaan komen.

Verleden week dinsdag boden de jongeren van Exxpose de petitie “Ik ben onbetaalbaar” aan de tweede kamer aan. Een burgerinitiatief van meer dan 40.000 handtekeningen om het kopen van seks strafbaar te stellen naar het Nordic model.
                            
Er kan nog steeds getekend worden!

Samen met Willemijn de Jong van Exxpose en Renate van der Zee zat ik afgelopen dinsdagavond bij Powned in het programma De Hofbar van Rutger Castricum. 
We waren in gesprek met een ex sekswerker en bordeelhoudster, een sekskoper en een koppel dat een escortbureau runt. 
Kijk het programma       Klik hier
Artikel in het NRC          Klik hier
De afgelopen dagen voor de Pasen waren druk en hectisch. Veel vrouwen kwamen snel even langs, een telefonisch interview met een nog werkende vrouw voor de BBC. En ’s avonds een bijeenkomst met de Zweedse ambassadeur voor het bestrijden van mensenhandel Per-Anders Sunesson met een korte inleiding over het Zweedse beleid inzake prostitutie en mensenhandel, gevolgd door een openbaar interview waarbij alle ruimte is voor kritische vragen uit het publiek en discussie.


Donderdagochtend begon met een ontmoeting met een organisatie i.v.m. werkgelegenheid, deze bespreking was samen met het Scharlaken Koord. In de avond waren we op straat met twee teams en mochten we weer mooie ontmoetingen hebben.

Schouder aan Schouder

Vrijdagavond namen we afscheid van een vrouw die terug naar haar thuisland gaat. We begonnen met de uitschrijving van haar eenmanszaak bij de Kamer van Koophandel, gevolgd door een heerlijk samenzijn met ruim vijfentwintig dames, uiteraard een overvloed aan eten en natuurlijk een gigantische taart.


Onze inloop was bomvol, de voordeur open en onze aanbidding in het Spaans trok de aandacht van vele voorbijgangers.


Wat was het mooi om zo samen uit diverse culturen en verschillende situaties in eenheid Goede Vrijdag te gedenken. Ook in de redlight is er door wat Jezus voor ons gedaan heeft nieuw LEVEN mogelijk. Wat onze situatie ook is en wat ook onze achtergrond is; we mogen altijd bij Jezus komen zoals we zijn. Hij wil in relatie met ons optrekken.

Veel van de vrouwen en meisjes achter het 
raam dromen over hun toekomst

Laten we hen samen helpen en 
schouder aan schouder met hun staan. 
Help ons met uw giftGiften ter ondersteuning van mijn persoonlijke werk kunnen 
overgemaakt worden onder vermelding van mensenhandel.

Bright Fame is een ANBI-erkende stichting!
        
Foto: Jane Lasonder

Jacqueline en Frits Rouvoet
Postbus 12274

1100 AG Amsterdam
+31 6 54985459 
                      +31 20 2602118                   
www.fritsrouvoet.nl
www.brightfame.nl 

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *