Geen redlight district maar butterflydistrict

Ze stond wat te rommelen en te zoeken in één van de mandjes die op mijn bureau stonden en viste daar een flesje met zalfolie uit. Frits: “Wil je voor mij bidden?” vroeg ze. Het is dan bijzonder om te zien terwijl ik voor haar bid hoe ze daar staat en ontvangt wat ik over haar uit mag bidden. Wat ik mooi hieraan vind is dat ze een verwachting van God en hoop heeft voor de toekomst. En als wij van God verwachten en ons dus op Hem richten dan kan Hij ook geven. Het gaat ontzettend goed met haar. Ze volgt een opleiding en daar zeggen ze over haar dat ze een natuurtalent is. Ze maakt plannen en op diverse fronten zijn er mogelijkheden voor werk. Wat we heel duidelijk in haar zien is dat wanneer wij in beweging zijn God in beweging kan komen. Hij had een plan met haar en dat is niet weg. Zijn droom over haar is groter dan zij ooit over zichzelf droomde en dat geldt ook voor jou en mij.

Wat we in de afgelopen maanden mochten zien is de geweldige voorspoed in het leven van diverse vrouwen. Plotseling is daar een appartement voor iemand en daardoor werk in dezelfde plaats. Een ander viert voor het eerst haar verjaardag. De jaren ervoor wilde ze eigenlijk niet meer leven maar nu heeft ze Jezus in haar leven aangenomen en ondanks een periode met kanker wilde ze dit jaar het leven vieren samen met ons en haar vrienden. Deze maand beginnen vijf vrouwen met een opleiding tot naaister en eindelijk kunnen ze gaan stoppen met hun leven als prostituee. Voor de zomer mochten we een jonge vrouw dopen en in diezelfde periode kwam een andere jonge vrouw die al geruime tijd uit de prostitutie is met de vraag of we haar haar wilden dopen. En onlangs waren wij te gast bij een gemeente waar weer een ander gedoopt werd. Drie vrouwen die zich in korte periode wilden laten dopen. Er is werkelijk iets in beweging aan het komen in de redlight van Amsterdam. Niet wij maar God is door ons aan het werk in het centrum van Amsterdam.

Geen redlicht district maar het 
butterfly district van Amsterdam. 
Vrouwen die uitvliegen en 
op hun bestemming gaan komen.

Een verhaal in de Bijbel dat mij bijzonder aanspreekt is dat de latere koning David moet vluchten voor de huidige koning Saul. Hij moet vrezen voor zijn leven en houdt zich schuil in diverse grotten. Hij krijgt zo lezen we in 1 Samuel 22 vers 1 en 2 een 400 mensen met zich mee. Allemaal mensen met problemen in hun leven. Waarschijnlijk dieven, moordenaars, verkrachters, mensen met schulden en mensen die zich niet meer thuis voelden in de maatschappij. Ik denk dat David er echt niet op zat te wachten om deze mensen met zich mee te hebben en hij dat misschien ook wel tegen God gezegd heeft. Heer het is even niet de tijd hiervoor, ik heb genoeg aan mijn eigen omstandigheden. Maar hij deed het wel. Zo bijzonder om dan verderop in de Bijbel te lezen over de helden van koning David. Ze behaalden grote overwinningen in het leger van koning David en anderen zaten op cruciale plekken in de regering. We lezen daarover in 1 Kronieken 11. Wat ik zo mooi vind in dit verhaal is dat David die mensen naast zich meenam die voor het oog van deze wereld niemand waren en hen maakte tot iemand. De vraag aan u, jou en mij is hoe kijken wij naar de mensen in onze omgeving? Zien wij die lastige buurman, die verslaafde, de prostituee of die met zijn ellebogen werkende collega? Zijn wij bereid om diegene te zien die God ziet? Ze naast ons mee te nemen en te brengen op die plaats die God voor hen heeft. Misschien komt het even niet gelegen maar wanneer wij in actie komen dan geven wij God de gelegenheid om in actie te zijn door ons heen en dat kan het verschil maken in het leven van die ander.

Voor het komende seizoen moesten wij drie nieuwe laptops aanschaffen omdat we met een aantal slecht functionerende laptops moesten werken. Ook wordt er aan een nieuwe website gewerkt die voldoet aan de eisen van deze tijd. Al met al een aardige investering voor ons als stichting van zo’n € 4000,00. Misschien dat u of jij een bijdrage hiervoor zou kunnen geven. 

Maak dan over ovv Vervanging laptops en site. Alvast bedankt.
“Schouder aan Schouder”

Veel van de vrouwen en meisjes achter het 
raam dromen over hun droom. 

Laten we hen samen helpen 
om er niet alleen over te dromen
maar hun droom te kunnen gaan leven!Giften ter ondersteuning van het werk kunnen overgemaakt worden naar

NL53 INGB 0004 1039 12 van STICHTING BRIGHT FAME

Bright Fame is een ANBI-erkende stichting!
        
Giften ter ondersteuning van mijn werk kunnen overgemaakt worden 
onder vermelding van mensenhandel op 
NL53 INGB 0004 1039 12 van STICHTING BRIGHT FAME

Foto: Jane Lasonder
Jacqueline en Frits Rouvoet
Postbus 12274

1100 AG Amsterdam
+31 6 54985459 
                      +31 20 2602118                   
frits@fritsrouvoet.nl 
www.fritsrouvoet.nl
www.brightfame.nl 


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *