Ze moest dankbaar zijn; want door haar klanten kon ze haar rekeningen betalen.

Je dromen zijn weg en geen toekomst kunnen zien

In de afgelopen week kwam een vrouw naar ons kantoor voor hulp bij het stoppen met haar werk als prostituee. We kennen haar al een tijdje en enige jaren geleden was ze ook al gestopt maar door allerlei moeilijke omstandigheden na een paar jaar toch weer terug achter het raam. We hadden een bijzonder openhartig gesprek waar ze zich heel kwetsbaar opstelde. Ik heb veel respect voor haar dat ze toch weer bij ons terug kwam voor advies en het bekijken van de mogelijkheden. Buiten een paar jaar die ze niet als sekswerker had gewerkt had ze een dertig jaar lang haar lichaam verkocht. Begonnen in haar thuisland op zeer jonge leeftijd.

Ook zij vertelde ons net als veel andere vrouwen dat dit geen normale baan is ondanks dat wij prostitutie hier in Nederland gelegaliseerd hebben. Als zij door de deur van haar kamertje binnenstapt dan laat ze zichzelf buiten staan en stapt als de sekswerker naar binnen. Je moet een rol spelen om het te kunnen volhouden. Achter dat raam wil ik niet aan mijn kind denken en niemand achter mijn masker laten komen. Regelmatig gebeurt het dat als ik slaap gebeurtenissen van mijn werk in mijn nachtmerrie naar voren komen. Soms ruik ik de mannen zelfs. Vrouwen die dit een normale baan vinden die liegen dat en houden dat zichzelf voor omdat je met dit werk je dromen verliest en niet kan bedenken hoe het anders zou kunnen zijn.

Wanneer ik dit dan via Twitter schrijf dan krijg ik uit 
de hoek van de dames die het normaal vinden de reactie dat ze de klanten 
dankbaar moet zijn  want door hen kon ze haar rekeningen betalen. 

Ik ben alleen maar negatief over prostituees. 
Over wat het geestelijk met  haar doet daar hebben ze het dan niet over.Op het kantoor van Bright Fame komen zeer regelmatig vrouwen binnen stappen met brieven van incassobureaus, belastingen en andere die geld willen zien. Helaas vaak veel te laat.

Veel van de administratiekantoren rondom de redlight doen hun werk niet correct. Adviezen krijgen de vrouwen niet en er wordt ook vaak te laat gereageerd naar de vrouwen zodat boetes gaan volgen. Sommige vrouwen weten niet eens dat ze een DigiD code hebben maar hun boekhouder heeft die. Schulden lopen ver uiteen van een paar duizend euro tot vaak over de vijftienduizend en soms wel meer.

En aangezien de verdiensten op dit moment minimaal zijn lopen schulden en daarmee de stress snel op.

Sinds enige weken werkt ze noodgedwongen achter het raam. Puur om voor haar kind te zorgen. Nog niet een echt eigen appartement, dus dan weer hier en dan weer daar slapend. Na een paar keer dat ze op kantoor was geweest werd het besluit genomen te stoppen met de prostitutie en uit te gaan kijken naar een andere baan. Deze week begint ze daar aan en is er zelfs misschien een kamer voor haar beschikbaar waar ze zich kan inschrijven. Zo gaaf om dat te mogen meemaken dat deze vrouw weer durft te dromen en naar de toekomst durft te kijken.

Misschien dat haar dochtertje straks wel naar Holland kan komen. HOOP DOET LEVEN.

De vrouwen kunnen en mogen 
op het team van Bright Fame rekenen. 
Mogen zij ook op u rekenen?“Schouder aan Schouder”

Veel van de vrouwen en meisjes achter het 
raam dromen over hun droom. 

Laten we hen samen helpen 
om er niet alleen over te dromen
maar hun droom te kunnen gaan leven!Giften ter ondersteuning van het werk kunnen overgemaakt worden naar

NL53 INGB 0004 1039 12 van STICHTING BRIGHT FAME

Bright Fame is een ANBI-erkende stichting!
        
Giften ter ondersteuning van mijn werk kunnen overgemaakt worden 
onder vermelding van mensenhandel op 
NL53 INGB 0004 1039 12 van STICHTING BRIGHT FAME

Foto: Jane Lasonder
Jacqueline en Frits Rouvoet
Postbus 12274

1100 AG Amsterdam
+31 6 54985459 
                      +31 20 2602118                   
frits@fritsrouvoet.nl 
www.fritsrouvoet.nl
www.brightfame.nl 


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *