Mij lukt toch nooit wat! was haar eerste reactie

“Frits, je moet mij leren om te leven en het in te richten, niemand heeft mij opgevoed en ik leef zonder echte keuzes te maken. Jij moet mij zeggen wat ik moet doen.”

Een ander meisje vertelde dat ze angst had om ander werk te zoeken omdat ze totaal geen opleiding had. Dat weerhoudt haar om na te denken en uit te stappen.

Veel van de vrouwen komen er niet aan toe om over een leven na de prostitutie na te denken omdat ze te moe zijn, veel stress hebben. Dit is alleen maar erger wanneer ze op de avond en in de nacht werken. Overdag slaap je dan en je komt al helemaal nergens meer aan toe.

Veel van de vrouwen moeten eerst een goedkoper appartement vinden voordat ze een  andere baan kunnen gaan zoeken.
Huurprijzen tot € 2.000,00 komen we veelvuldig tegen. Laatst een dame die daar bovenop nog eens € 450,00 voor gas/water/elektra moest betalen. We hadden op een gegeven moment een andere baan voor haar maar geen andere woonruimte. Hoe frustrerend is dat? Mij lukt toch nooit wat! was haar eerste reactie.


Ook iets wat we tegenkomen is dat veel vrouwen soms uren tegen ons aanpraten. In de afgelopen 13 jaar heb ik toch al heel wat verhalen gehoord maar het raakt mij elke keer weer en het lijkt ook wel of er steeds meer boven water komt.


Zomaar wat uitspraken en situaties en natuurlijk gelden de bovenstaande uitspraken en situaties niet voor alle vrouwen. Maar voor hoeveel wel. En het zou jou maar betreffen. Op ons kantoor zijn wij heel druk bezig om geschikte en betaalbare woonruimte te vinden. Ook zitten er vele uren in het vinden van zoeken naar ander werk. Er is een plan voor wat nodig is i.v.m. training, coaching,  onderwijs en herstel van psychische gevolgen van prostitutie. Geen vast programma want ook hierbij geldt dat ieder verschillend is en een andere uitgangspositie heeft. Zakenmensen en ;professionals denken met ons mee en ook is daar de samenwerking met de andere organisaties die onder prostituees werkzaam zijn.

Het is bijzonder hoe we elke keer weer zulke mooie reactie krijgen op het boek “Bevrijdende Liefde” van Francine Rivers. Onlangs twee Roemeense vrouwen die zeiden; “Ik blijf maar doorlezen terwijl ik eigenlijk moet gaan slapen” en de ander: “ik ben het direct weer gaan lezen toen ik het uit had”. Een Hongaars meisje vertelde dat ze maar een paar bladzijdes per keer kon lezen omdat elke pagina over haarzelf ging. We bieden het boek aan in vijf verschillende talen, te weten in het Nederlands, Spaans, Engels, Roemeens en Hongaars. We hebben gevraagd om een Bulgaarse vertaling en hopen dat er een Bulgaarse uitgeverij is die dit wil uitgeven. De Nederlandse uitgave hebben we zelf in de verkoop op onze boekentafel tijdens mijn spreekbeurten.


Uw bijdrage voor het uitdelen van dit mooie boek aan deze vrouwen wordt zeer op prijs gesteld.
Graag ontvangen wij uw gift zodat wij dit boek kunnen blijven aanbieden.
Vermeld bij uw bijdrage Bevrijdende Liefde 


  
Regelmatig is er de vraag naar onze folder en brochures. Binnenkort is onze brochure voor jongeren klaar. Deze is uitermate geschikt om op scholen en jeugdgroepen uit te delen. U kunt hem bestellen via frits@brightfame.nl De brochure is gratis, een gift is welkom.
   
Ik wil ook iedereen bedanken die heeft gegeven voor de vrouw uit mijn vorige blog. Ze is ontzettend dankbaar voor alle reacties en financiën die voor haar binnen kwamen. Ze was soms echt sprakeloos wanneer ik vertelde wat er op een dag al weer was gegeven. In totaal hebben we nu € 10.000,00 kunnen overmaken. We hebben nog een € 4.000,00 te gaan en hopen dat er nog een aantal giften binnen zullen komen. Dat kan overgemaakt worden o.v.v. Investeer in haar leven 

Mogen de vrouw op uw schouder rekenen? Met uw gebed of een financiële ondersteuning“Schouder aan Schouder”

Veel van de vrouwen en meisjes achter het 
raam dromen over hun droom. 

Laten we hen samen helpen 
om er niet alleen over te dromen
maar hun droom te kunnen gaan leven!Giften ter ondersteuning van het werk kunnen overgemaakt worden naar

NL53 INGB 0004 1039 12 van STICHTING BRIGHT FAME

Bright Fame is een ANBI-erkende stichting!
        
Giften ter ondersteuning van mijn werk kunnen overgemaakt worden 
onder vermelding van mensenhandel op 
NL53 INGB 0004 1039 12 van STICHTING BRIGHT FAME

Foto: Jane Lasonder
Jacqueline en Frits Rouvoet
Postbus 12274

1100 AG Amsterdam
+31 6 54985459 
                      +31 20 2602118                   
frits@fritsrouvoet.nl 
www.fritsrouvoet.nl
www.brightfame.nl 

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *