Met de kerst achter het raam

Ik ken haar nu al zo’n 8 maanden. Een rustige jonge vrouw uit Oost Europa. De allereerste keer dat ik haar ontmoette hadden we een bijzonder mooi en openhartig gesprek en bemerkte ik een oprecht verlangen naar God in haar leven. Die avond heeft ze Jezus gevraagd om in haar leven te komen en wat ze direct in de weken erna ervoer was dat haar depressiviteit verdwenen was en dat de huilbuien minder werden. Wat volgde was een moeizaam proces van het loslaten van diverse omstandigheden. Alles was erop gericht om met deze kerst thuis te zijn bij haar kinderen en Holland en prostitutie achter zich te laten. Dat lukte helaas niet. Enerzijds had ze geen geld voor een ticket en anderzijds wilde ze dit leven zonder schulden achter zich laten. Een bedrag bij de belastingen staat nog open en daar zijn we nu mee bezig. Een ander niet onbelangrijk punt is hoe ze in haar land rond zou moeten komen. Hiervoor is er naar alle waarschijnlijkheid een baan in het vooruitzicht. Begin januari zullen we we zo snel mogelijk een overzicht moeten hebben en gesprekken moeten voeren zodat ze ergens in februari naar haar kinderen kan. Met de kerst niet thuis maar in Amsterdam op de wallen achter een raam en hopende op wat goed betalende klanten en voor de rest ter vermaak van toeristen die ook niet weten wat ze met hun kerst moeten doen en dus maar tours in de redlight hebben.

Wat mij laatst ontzettend trof was een andere Oost Europese vrouw. Sinds een maand of vijf hebben we leuk contact en zeker nadat we haar het boek “Bevrijdende Liefde”van Francine Rivers in haar eigen taal had gegeven. Ze was daar zo ontzettend blij mee en het was een mooi aanknopingspunt toen ze het boek uit had. Trots liet ze keer op keer de foto’s van haar dochter zien en ook zij had zo graag met de kerst thuis geweest voor haar dochtertje. Ze blijft het ontzettend fijn vinden om mij te zien maar praten vindt ze wel heel moeilijk. Het verdriet is duidelijk te zien op haar gezicht.

Net zoals deze vrouwen zijn er nog zoveel anderen die deze kerstdagen in hun raam zitten 
en op hun manier hopen op een goede kerst

We zijn ontzettend dankbaar voor het mooie kerstcadeau dat we hebben mogen geven aan de vrouwen. Een geweldig mooie badjas van hoge kwaliteit. Bedding House ontzettend bedankt voor jullie gulle sponsoring zodat we dit konden doen. Twee dagen lang, overdag en ’s avonds liepen we met boodschappenkarren van de AH over de wallen om ze uitdelen. Dat was was best wel eens een puzzel wanneer de vrouwen moesten nadenken welke maat ze nodig hadden.


Bijzonder dat dit mogelijk werd gemaakt door Beddinghouse en de jubileumgift die tijdens de concerten werd opgehaald. Iedereen ontzettend bedankt. Het was een geweldige actie.
Onlangs kreeg ik dit plaatje van iemand toegezonden. Samen met u en jou mochten we ook het afgelopen jaar weer een vuur ontsteken bij zovelen die dat nodig hadden.

Dank jullie wel.
Namens St. Bright Fame wens ik een ieder fijne dagen 
en een goede jaarwisseling. 

En misschien heeft u een moment in de komende dagen dat u voor de vrouwen die deze dagen moeten werken kunt bidden. Juist nu! 


“Schouder aan Schouder”

Veel van de vrouwen en meisjes achter het 
raam dromen over hun droom. 

Laten we hen samen helpen 
om er niet alleen over te dromen
maar hun droom te kunnen gaan leven!
Nog geen jubileumgift overgemaakt?  
Het kan nog dit jaar worden overgemaakt naar:NL53 INGB 0004 1039 12 van STICHTING BRIGHT FAME
of ga naar onze Website en doneer direct.

Bright Fame is een ANBI-erkende stichting!
        
Giften ter ondersteuning van mijn werk kunnen overgemaakt worden onder vermelding van mensenhandel op 

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *