Moeder of grote zus?

Moeder of grote zus?
Haar dochter ziet haar meer als grotere zus dan als moeder vertelde ze mij verdrietig en gelaten. Veel te jong in verwachting geraakt en de vader nam zijn verantwoordelijkheid niet. Uiteindelijk haar land verlaten en via een omweg in Amsterdam gekomen. Prostituee is ze nu en haar dochter is bij haar ouders. Zelf zag ze niet een echte toekomst, het geld dat ze verdiende was net genoeg om hier rond te kunnen komen en naar haar ouders en dochter te sturen. Een opleiding had ze niet en psychisch gaat het ook al niet al te lekker. Na meerdere gesprekken met haar hebben we gezamenlijk besloten dat ze terug naar haar land gaat. Een bevriende organisatie in haar omgeving heeft een passende opleiding gevonden en ze gaat gesprekken met een psycholoog krijgen. En waar ze natuurlijk het meest naar uitziet is dat ze het contact met haar dochter kan gaan opbouwen. Deze actie zal in beginsel rond de € 1000,00 gaan kosten. Maar met de begeleiding aldaar kan ze dan ook werkelijk een toekomst opbouwen.

Uw donatie helpt haar
Ga naar Bright Fame ga daar naar “anders” en vermeld “Terugkeer vrouw”

In gesprek met parlementslid
Florica Cherecheș en Nicu Gal

De laatste weken zijn bijzonder druk en intensief geweest. Zo was ik begin november een korte tijd in Boekarest voor een conferentie in het Roemeense Parlement. Het was goed daar weer eerdere contacten te ontmoeten en nieuwe aan te gaan. Netwerken is zo belangrijk in dit werk. Mooi was dat deze keer Jane Lasonder daarbij was. Elke conferentieganger kreeg een exemplaar van “Rood Licht” in de Roemeense uitgave.

Alerta Rosie
Meer dan 250 boeken werden daar uitgedeeld en de mensen waren bijzonder geraakt door het verhaal van Jane Lasonder. Samen hebben we ook een jong meisje bezocht dat ongeveer een jaar geleden terugkeerde en haar leven in Roemenië weer op heeft kunnen pakken.

foto van de site www.penitenciar.gov.md

Spreken in de gevangenis
In de laatste week van november vertrok ik samen met Daniela naar Moldavië. Een bijzonder indrukwekkende reis met ook een uitstapje naar de Oekraïne. Ik kreeg de gelegenheid om te spreken in twee gevangenissen en zelfs een vermelding op de officiële site van het Ministerie van Justitie. Ik ben uitgenodigd om in alle gevangenissen van Moldavië te spreken. Daarnaast om voor het Ministerie van Justitie een seminar te geven. Ongelooflijk hoe deuren open gaan. In de hoofdstad ben ik uitgenodigd voor studenten een motivatie seminar te geven. Ik heb kunnen spreken voor maatschappelijk werkers, jeugdwerkers en in een kerk voor een bijbelstudie en ook in de Oekraïne. Een vermoeiende, vele uren in de auto op hobbelige wegen maar bijzondere reis.

Sinterklaas
Terug in Amsterdam stond het Sinterklaas gebeuren al weer op het programma. Sint ging ditmaal in de ochtend voor de Spaanstalige vrouwen op pad en in de middag en de avond voor alle anderen.
Ook dit jaar was het weer een groot succes. Onvoorstelbaar hoe een menigte (wel zo’n 150 mensen) staan te kijken toen we even werden binnen gelaten. Ongegeneerd foto’s makend, een man achtervolgde ons zelfs en bleef maar foto’s maken met risico voor de vrouwen maar hij ging er als een haas vandoor toen wij een foto van hem maakten. De scheiterd.

                        
In de komende dagen zullen we een bijzonder kerstcadeau aan de vrouwen mogen uitdelen. Tijdens de jubileumconcerten hebben vele mensen dat met hun bijdrage mogelijk gemaakt. We kunnen het nog niet verklappen natuurlijk maar foto’s en nadere informatie over deze actie volgt. Op 21 dec. houden we een Christmas party en op 22 dec. een doopdienst. 
Bijzonder dat zo voor kerst nog te mogen doen.
Onze ruimte beneden staat nu bommetje vol en er wordt hard gewerkt om alles verpakt te krijgen

Lieve mensen, 
Het was een druk en hectisch jaar. Ik schat dat er zo’n 40 vrouwen zijn uitgestapt of bezig zijn in een proces van uitstappen. In Amsterdam maar ook in Nederland vonden organisaties elkaar en besloten meer te gaan samen werken. Aansluiting met hulpverleningsorganisaties kwam tot stand. Na de zomer is er een werkgroep ontstaan om trainingen voor vrouwen op te zetten en mogelijkheden voor werk te creëren. Een concept projectplan ligt klaar en zal nog voor het einde van dit jaar kant en klaar zijn zodat we er in januari een start mee kunnen maken. In Moldavië en Roemenië werd veel geïnvesteerd in contacten met als doel preventie, terugkeer van vrouwen en werkprojecten. En natuurlijk niet te vergeten dat we vierden dat Bright Fame 12 1/2 jaar actief is in Amsterdam, Nederland, België, Roemenië en Moldavië.
Veel redenen om dankbaar voor te zijn.
We hopen dat ook u met ons blijft op trekken en Schouder aan Schouder blijft staan met deze bijzondere vrouwen. 


“Schouder aan Schouder”

Veel van de vrouwen en meisjes achter het 
raam dromen over hun droom. 

Laten we hen samen helpen 
om er niet alleen over te dromen
maar hun droom te kunnen gaan leven!Een jubileumgift voor Bright Fame 
kan dit jaar nog worden overgemaakt naar:

NL53 INGB 0004 1039 12 van STICHTING BRIGHT FAME
of ga naar onze Website en doneer direct.

Bright Fame is een ANBI-erkende stichting!
        
Giften ter ondersteuning van mijn werk kunnen overgemaakt worden onder vermelding van mensenhandel op Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *