Ze was er van onderste boven

Troosteloos

Pastor, pastor werd er naar mij geroepen toen ik haar raam passeerde. Het is een titel die ik mijzelf niet aanmeet maar ik liep terug naar haar geopende deur in het nog relatief rustige buurtje. Ze nodigde ons binnen en vroeg of we een Bijbel voor hadden. We waren even in gesprek, baden voor haar en beloofden de volgende avond een Bijbel voor haar te brengen.

Wat later op de avond toen het al stukken drukker was hadden we een mooi gesprek met een jonge vrouw uit Oost Europa. Ik vroeg haar of ze een Bijbel had en ze had er eentje maar die was in haar thuisland. Ook haar beloofden we een Bijbel de volgende avond.

Toen we de avond daarop de eerste vrouw haar Bijbel brachten was ze zo ontzettend dankbaar. Ze straalde en wilde dat we nogmaals voor haar baden. Zo bijzonder om steeds weer te bemerken dat wat vrouwen ook daar heeft gebracht velen God niet zijn kwijt geraakt en dat Hij hen ook niet heeft los gelaten. Toen we naderhand weer doorgelopen waren vroeg een vrouw wat er in het tasje zat dat ik bij mij had en ik antwoordde een Bijbel. Ze wilde hem graag zien en het was in haar taal. Ze was er echt ondersteboven van en vertelde dat ze de dag ervoor God had gevraagd om een Bijbel. Haar taal was hier niet zo makkelijk te krijgen dacht ze. En daar stonden wij dan die avond op een gracht vol met toeristen en klanten met een Bijbel. Uiteraard gaven we haar die Bijbel en beloofden haar collegaatje er ook eentje te brengen. Gauw op kantoor nog twee Bijbels gehaald en gebracht.

Een drukte van belang

We zien dat de nood groter wordt, minder klanten en dus minder geld. Sommigen proberen door klanten thuis of in een hotel nog wat extra’s binnen te krijgen. En het is niet alleen dat de zaken niet zo goed gaan. Een jong meisje had door de weken heen diverse lichamelijke klachten. In het ziekenhuis wisten ze niet wat er aan de hand was. Klachten kwamen en gingen. Zelf dacht ze dat het kwam omdat ze zich van binnen zo slecht voelde en dan wel geestelijk te verstaan.

Enige jaren geleden zei een Zuid Amerikaanse vrouw tegen mij dat we niet alleen de praktische hulp brachten in de redlight maar ook hoop en verwachting. En nog steeds is dat wat we mogen doen. Dat kan alleen met uw hulp. Regelmatig geven we Bijbels in diverse talen weg, Het boek van Francine Rivers hebben we in vijf verschillende talen liggen. Een mooi dagboek van Sarah Young is geliefd bij veel vrouwen en ook dit hebben we weer in diverse talen.

Ga naar onze site en doneer vandaag! “Schouder aan Schouder”

Veel van de vrouwen en meisjes achter het 
raam dromen over hun droom. 

Laten we hen samen helpen 
om er niet alleen over te dromen
maar hun droom te kunnen gaan leven!Giften ter ondersteuning van het werk kunnen overgemaakt worden naar

NL53 INGB 0004 1039 12 van STICHTING BRIGHT FAME

Bright Fame is een ANBI-erkende stichting!
        
Giften ter ondersteuning van mijn werk kunnen overgemaakt worden 
onder vermelding van mensenhandel op 
NL53 INGB 0004 1039 12 van STICHTING BRIGHT FAME

Foto: Jane Lasonder
Jacqueline en Frits Rouvoet
Postbus 12274
1100 AG Amsterdam
+31 6 54985459 
                      +31 20 2602118                   
www.fritsrouvoet.nl
www.brightfame.nl 

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *