Zo bijzonder. Hoe denkt u dat zij zich voelde?

Het meest bijzondere

In één van de interviews van de afgelopen weken i.v.m. ons 12 1/2 jarig jubileum werd mij de vraag gesteld wat ik het meest bijzondere vond van wat ik heb meegemaakt. Een vraag die niet zo makkelijk te beantwoorden was met zo ontzettend veel vrouwen die ik heb ontmoet en zoveel gesprekken die er waren.

Hier een paar voorbeelden:

Zo bijzonder hoe vergeving vrij zet.

Ik dacht aan die vrouw die mij zo’n vijf jaren niet aankeek en negeerde. Al haar boosheid naar mannen toe was op mij en ze sprak kwaad over mij. Op een dag vroeg ik vergeving aan haar voor wat mannen haar aandeden door haar lichaam en situatie te misbruiken. Ze brak en huilde op mijn schouder en zei “maar jij hebt me nog nooit aangeraakt en misbruikt en was hier alleen maar om mij te helpen en nu vraag jij vergeving”. Enige weken later vroeg ze Jezus in haar leven.

Wat bijzonder dat God haar nog steeds ziet en bij haar is.

Dat jonge Roemeense meisje kwam in mijn gedachten. Net 18 was ze (in die tijd mocht je nog vanaf je 18e op de wallen staan). Haar vriend, een oudere man van in de veertig zat in de gevangenis en nu moest ze voor zichzelf zorgen. Het werk achter het raam vond ze verschrikkelijk maar het was voor een korte tijd. Als haar vriend vrij kwam dan ging ze weer met hem aan het werk. Van de één op de andere dag was ze verdwenen. Je vraagt je dan af: “meisje waar ben je?” Ze zal nu rond de 27 jaar zijn denk ik.Bijzonder hoe God werkt door alles heen.


Ik ontmoette haar eind november voor het eerst. Een leuke spontane flapuit. Ze had al een lange tijd enorme pijn in haar buik. Op al mijn vragen antwoordde ze bevestigend. Ben je bij de dokter geweest, kreeg je medicijnen en gebruik je ze? Mijn medische kennis hield daarbij op en ik zei: “Tja dan kan ik alleen nog maar voor je bidden”. Na uitgelegd te hebben wat dat was heb ik kort voor haar gebeden en ging daarna de deur uit. Een paar dagen later liep ik als Sinterklaas op straat en stond weer voor haar deur in mijn vijf december outfit. Toen ze mij herkende kwam er een brede lach en ze vroeg me of ik nog wist dat ik voor haar gebeden had. Natuurlijk weet Sinterklaas dat allemaal zei ik. Nou zei ze “toen u de deur uitliep was de pijn in mijn buik verdwenen en ik was ook niet meer aan de diarree.”Zo bijzonder dat God haar ziet door ons heen.


Steeds wanneer ik haar raam passeerde, stond ze met haar rug naar mij toe achter in haar kamertje of was ze druk met haar telefoon bezig. Het was mij duidelijk dat ze mij eigenlijk liever niet sprak. Op een heel enkele keer na. Toen ze er uit was vertelde ze dat ze het altijd zo fijn vond wanneer ik haar raam passeerde. Ze wist dat er iemand was die het niet om haar lichaam ging maar werkelijk haar zag naar wie ze van binnen was. Tijden later toen we elkaar al een lange tijd niet meer gezien en gesproken hadden had ze op een ochtend gebeden en God gevraagd dat ze mij weer mocht ontmoeten. Mijn nummer was ze kwijt geraakt. ’s middags liep ik op de Damrak haar tegen het lijf.

Bijzonder een vader te mogen zijn.


Haar eigen vader mishandelde haar en huwde haar uit aan een crimineel en na veel ellende kwam ze uiteindelijk in de prostitutie terecht. Ik mocht het woord vader in haar nabijheid niet uitspreken. Zo fel als ze dat tegen mij zei. Na een berichtje van mij aan haar via WhattsApp kreeg ik een antwoord van haar terug en dat beëindigde ze met “my father”.

Bijzonder hoe God geneest.


Zo veel moeilijk oplosbare problemen had ze en zulk een hoge financiële verplichtingen. Alles was gezegd wat gezegd moest worden en directe oplossingen waren er niet. Elke week ging ik langs bij haar in haar raam. Even praten en altijd vroeg ze of we even met haar wilden bidden. Die avond legde ik mijn hand op haar rug zonder dat ik wist waarom. De vrijdag erna was ze bij ons op kantoor met alle brieven en documenten. Gigantisch wat een problemen. Samen de situatie in de handen van Jezus gelegd en ze vroeg Jezus in haar leven te komen. Stralend draaide ze zich naar mij toe en vertelde waarom ze er nu was. Toen ik mijn  hand op haar rug legde was de jarenlange pijn in haar rug verdwenen en niet meer terug gekomen. Of ze nu liep, stond, lag of zat, altijd had ze pijn. Zelfs in haar slaap voelde ze de pijn. Medicijnen gaven wat verlichting maar namen de pijn niet weg. Acht maanden later nog steeds geen pijn en heeft ze beslissingen genomen om uit de problemen te komen. Altijd wanneer we bij haar zijn roept ze andere vrouwen bij zich voor wie wij mogen bidden.Bijzonder hoe God communiceert.

Dat Oost Europese meisje jaren terug. Met elkaar communiceren konden we niet want ze sprak alleen haar eigen taal. Heel soms konden we even naar binnen wanneer haar pooier niet in de buurt was. We moesten dan met haar bidden. De anderen keren kon ze alleen maar wat zwaaien met haar hand voor haar lichaam. Maar ze ervoer dat ze hier niet alleen was en dat er mensen waren die om haar gaven. Een wonderlijke weg volgde maar God heeft haar bevrijdt en ze is Hem nog steeds dankbaar.

Bijzonder dat ze even kwam uithuilen.

We waren nog op ons oude kantoor, ze kwam naast me zitten en legde haar hoofd op mijn schouder en begon zachtjes te huilen. Ze had samen met haar klant die haar vader kon zijn een sigaretje gerookt en de klant vertelde hoe goed zijn dochter was op school. hoe sportief ze was en wat voor een geweldige talenten zijn dochter wel niet allemaal had. De dochter en zij waren beiden 19 jaar. De trotse vader drukte zijn  sigaret uit en, kleedde zich uit en nam haar. Zij beging dat gelaten en vroeg zich onderhand af hoe de man thuis kon komen, zijn dochter en vrouw een kus kon geven en onder het eten belangstellend aan zijn dochter kon vragen hoe haar dag was.

Anders bijzonder.


De goed geklede man vertelde dat hij een goede relatie had en een fijn gezin. Hij hield van zijn vrouw maar zocht heel bewust de spanning en het avontuur op in de redlight. Hij was zich er zeer goed van bewust dat als zijn vrouw erachter kwam de relatie een grote breuk opliep. En toch zocht hij het op. Hij vond het erg dat er misstanden waren maar hij wilde zijn avontuur en spanning.

Zoveel toeristen die zich vermaken in het vrij toegankelijke attractiepark van Amsterdam. Bedrijfsuitjes, familiedagjes en schoolexcursies. Het moet allemaal maar kunnen en dames wordt niets gevaagd. Iedereen verdient hier aan behalve zij. Voor de voorbijgangers is het heel gewoon om ze uit te lachen en foto’s te maken maar voor hen is het elke keer weer een verschrikkelijke ervaring. Zoals laatst een vrouw van rond de 50 vertelde. Een meisje van een jaar of acht stond foto’s van haar te maken, haar ouders lieten het rustig toe en stonden glimlachend toe te kijken. De vrouw achter het raam staat daar om de begrafenis te betalen van haar oma en zorgt dat haar moeder de benodigde medicijnen kan hebben. Hoe denkt u dat zij zich voelde?


Bijzonder dat:

  • God die ons hiervoor riep altijd bij ons was. Ons bevestigde, trouw was en beschermde.
  • We een 180 vrouwen hebben mogen helpen om uit te stappen.
  • Er zo’n 40 vrouwen gedoopt wilden worden.
  • Er zoveel mensen in gebed om ons heen stonden.
  • Er mensen vanaf het eerste begin ons financieel ondersteunden en dat nog steeds doen.
  • Er steeds weer nieuwe sponsors bijkwamen.
  • We altijd de juiste mensen voor de juiste periode in ons team hadden.
  • Er zoveel mensen vanuit hun professionaliteit ons adviseerden.
  • Er zoveel mooie vriendschappen ontstonden met de vrouwen.
  • Dat we mogen weten dat God ook in de komende periodes bij ons zal zijn en zal voorzien.
Veel redenen om dankbaar voor te zijn.
We hopen dat ook u met ons blijft op trekken en Schouder aan Schouder blijft staan met deze bijzondere vrouwen. 


“Schouder aan Schouder”

Veel van de vrouwen en meisjes achter het 
raam dromen over hun droom. 

Laten we hen samen helpen 
om er niet alleen over te dromen
maar hun droom te kunnen gaan leven!Een jubileumgift voor Bright Fame 
kan worden overgemaakt naar:

NL53 INGB 0004 1039 12 van STICHTING BRIGHT FAME
of ga naar onze Website en doneer direct.

Bright Fame is een ANBI-erkende stichting!
        
Giften ter ondersteuning van mijn werk kunnen overgemaakt worden 
onder vermelding van mensenhandel op 
NL53 INGB 0004 1039 12 van STICHTING BRIGHT FAME
of via de bovenstaande link.

Foto: Jane Lasonder
Jacqueline en Frits Rouvoet
Postbus 12274
1100 AG Amsterdam
+31 6 54985459 
                      +31 20 2602118                   
www.fritsrouvoet.nl
www.brightfame.nl 

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *