alleen maar geld verdienen voor een paar maanden

Samen met een paar vriendinnen werden de 16 jarige Ana (niet haar echte naam) uitgenodigd om naar het westen te komen om daar te werken in een restaurant. Engels of de taal van het land sprak ze niet maar dat was geen probleem. Reis en woonkosten waren er ook niet, alleen maar geld verdienen voor een paar maanden lang. Een fantastisch aanbod zou je zeggen voor een paar jonge meiden. Voor het eerst over de grens met je vriendinnen, geld verdienen voor je studie of om de kappersset te kunnen kopen die je nodig hebt om aan de slag te gaan.

Hoe zal het hun vergaan en wat is hun toekomst?

Omdat ze mij persoonlijk kenden en ook wisten dat dit toch echt niet zo werkte hebben ze dit aanbod gezamenlijk afgewezen. Enkelen hebben wij geholpen om aan het studeren te kunnen gaan of de middelen gegeven om te kunnen gaan werken. Ze kunnen nu zelfstandig voor hun inkomen zorgen. We hebben contracten met hen opgesteld hoeveel zij per maand terug betalen en van dat geld kunnen wij weer andere meisjes helpen.

Van de week kreeg één van de meisjes een brief dat ze haar schoolgeld ineens moest betalen ipv maandelijks. Een grote tegenvaller voor haar en haar ouders. Dat geld was al moeilijk, laat staan nu in één keer. Het gaat om ongeveer €450,00. Met dit bericht wil ik een oproepje doen om samen Ana en hopelijk ook nog meer van haar vriendinnen te helpen om in hun thuisland aan het werk te kunnen en zo iets te kunnen doen aan die geweldige stroom met jonge Roemeense meisjes die wij hier in Amsterdam of waar dan ook in het westen achter het raam als prostituee tegen komen.

Dit is het uitzicht van de dames voor sommigen 
wel 16 uur per dag 6 dagen in de week

Amsterdam kent op jaarbasis zo’n 8000 prostituees daarvan zijn er zo’n 60% tot 70 % uit Oost Europa. De leeftijd ligt tussen de 18 en 22 jaar. Wij denken dat meer dan helft van deze Oost Europese meisjes uit Roemenië komen. De jongeren zullen veelal in de illegale prostitutie werken maar legaal of illegaal, het overgrote deel is slachtoffer van mensenhandel.

Naast die meiden die we al konden helpen willen we graag meer van hen helpen om een toekomst op te bouwen. Meisjes die niet naar Holland behoeven te komen en anderen die uit de prostitutie komen weer naast de nodige zorg te helpen een bestaan op te bouwen.

Deze brief gaat in totaal naar een 5000 adressen. Wanneer iedereen meedoet met bv € 5,00. Dan kunnen we een groot aantal meiden helpen. Met ons netwerk in die omgeving kunnen we dit goed begeleiden. Uw bijdrage helpt om ongeveer 50 meisjes te helpen. Met het maandelijks terugbetalen kunnen we weer andere meisjes helpen.

Doet u mee?

NL53 INGB 0004 1039 12
tgv STICHTING BLOOD-N-FIRE
ovv Project JEUGD.

Een hartelijke groet en Zegen,

Frits Rouvoet.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *