Ex pooier getrouwd met ex prostituee die vroeger voor hem werkte

Lieve mensen,
In Roemenië beloofde ik een tweede deel te schrijven over de
gebeurtenissen en ontwikkelingen tijdens onze reis. Het is geen smoes maar ik
ben daar tot op heden gewoon niet aan toegekomen.
Ex pooier
Ik denk even terug aan F. een ex pooier die nu getrouwd is
met een ex prostituee die vroeger voor hem werkte. We hadden een geweldige
ontmoeting dit stel en hun drie kinderen. Hij was zo emotioneel dat wij de tijd
en de moeite namen om hen te spreken. We hebben niet over hun verleden
gesproken maar gewoon een heel leuke en mooie tijd gehad met elkaar. Wanneer
mensen hem ontmoeten dan willen ze altijd over zijn verleden praten. Maar het
lijkt wel of niemand geïnteresseerd is in wie hij nu is en wat hij doormaakt. Er
is nog zoveel pijn, verdriet en schaamte over zijn oude leven. De volgende keer
zullen we met hun beide praten over genezing en herstel. Graag willen beiden
zich inzetten om de jongen en meisjes in en buiten Roemenië te waarschuwen.

Preventie

Ook hadden we een geweldige ontmoeting met instanties die verantwoordelijk zijn voor preventie op gebied van alcohol, drugs en mensenhandel. We spraken met de verantwoordelijken over een geheel district. Het resultaat is dat wij op zo’n kort mogelijke termijn met hen zullen spreken over preventiewerk op alle scholen in dat district. Ons programma voor de basisscholen willen ze graag gaan toepassen. Natuurlijk kunnen wij dit niet alleen aan maar met de juiste mensen uit ons netwerk behoort dit tot de mogelijkheden. #schouderaanschouder

Weeskinderen
In een plaatsje dicht tegen de Bulgaarse grens bezochten de stichting Bethany House. Kinderen die anders het risico hadden gelopen om op straat te moeten leven, geen onderwijs te krijgen en grote kans hadden gelopen verhandeld te worden. Werden hier liefdevol opgevangen. Ik heb er van genoten om hier twee dagen te verblijven, te kletsen met de kinderen en een te gekke pizzaparty met de kinderen te hebben. Ik weet niet wie er meer lol heeft gehad, de kinderen of ik. Met de kids de pizza’s versieren en opeten met elkaar met tussendoor leuke en gekke spelletjes. Voor het echtpaar Dan en Dani heb ik groot respect hoe ze op zo’n eenzame plaats zo ontzettend lange tijd door zijn gegaan, niet hebben opgegeven maar zich altijd weer hebben opgeofferd. Ik zie uit naar de volgende keer om samen verder op te trekken.

Pizzaparty
Project met de jeugd
In april werden een drietal meiden gevraagd om naar het westen te komen om daar in een restaurant te gaan werken. Hun reis en verblijfskosten waren allemaal geen probleem, dat werd betaald voor ze. Het was alleen maar geld verdienen. Heel aanlokkelijk wanneer je in een arm klein dorpje woont, zigeuner bent en weinig, eigenlijk geen vooruitzichten hebt op een betere toekomst. Wij hadden ze al een paar keer ontmoet en dus wisten ze dat dit niet kon en zeker niet wanneer ze de Hollandse of Engelse taal niet spraken. Het aanbod dat hun gedaan werd hebben ze dan ook resoluut afgewezen terwijl hun situatie uitzichtloos was. Met hun samen zijn we voor elk van hen een eigen project begonnen. Met een relatief kleine investering konden we hen helpen om voor hun eigen inkomen te gaan zorgen. Zelf ontwierpen ze een plan hiervoor en we legden alles op papier vast. Bijzonder om te zien hoe serieus ze hier mee bezig zijn. Resultaat van dit alles is dat met weinig er een groepje jeugd in beweging is gekomen, niet willoos afwachten maar met de middelen die ze kregen aangereikt voor zichzelf kunnen gaan zorgen en nu anderen gaan helpen. Nu willen we ook de zus van één van hen gaan helpen om haar stage te kunnen doen en een toevoeging te doen zijn aan de andere drie. In het voor jaar van 2014 willen ze een discotheek voor een dag afhuren, overdag de meisjes uit de omgeving uitnodigen en een soort beautyday te organiseren. Voor de avond worden de jongens ook uitgenodigd en na een gezellige tijd samen de documentaire Nefarious bekijken, hierover napraten en afsluiten op een gezellige manier. Natuurlijk kunnen ze dit niet alleen bekostigen maar ze willen wel hier aan gaan bijdragen.
Graag willen we de vierden dame helpen om haar opleiding en stage af te ronden. Dit kost €850,00 en zij meent in maart te kunnen beginnen met het terugbetalen hiervan. Mijn vraag nu aan u is, doet u mee aan dit mooie initiatief. U kunt een bijdrage storten op;

NL53 INGB 0004 1039 12
tgv STICHTING BLOOD-N-FIRE ovv Project JEUGD.

Wij zijn een ANBI erkende stichting dus uw bijdrage is voor de belasting aftrekbaar.

Terug in Amsterdam
Hier waren twee bijzondere avonden vlak achter elkaar. Als eerste vierde Hannie haar verjaardag samen met een aantal vrienden, familie en een 15 meisjes die of net waren uitgestapt of nog werkten achter het raam. Met elkaar een hele leuke, gezellige avond als vrienden onder elkaar. Een paar dagen later was de beautynight weer, een tiental meiden was daar aanwezig en werden verzorgt door vrouwen uit ons team en netwerk. Nagels werden gelakt, haar geknipt, voeten verzorgt en nog veel meer. Dit alles onder het genot van wat drankjes en een chocoladefontein. Lauren Bethel deelde wat over hoe we ons vaak weten te verbergen achter de rol die we spelen of de hoge stiletto’s. Dit was voor de meesten wel heel herkenbaar. Als kerel mocht ik daar niet bij zijn maar de reacties waren bijzonder. 
Een jong meisje stapte uit en in de dagen die volgden hebben we heel wat afgepraat. We zagen haar veranderen waar we bijstonden, ze genoot en ontving zoveel genezing. Heel open deelde ze met mee dat ze het heel moeilijk vond en ook zo ontzettend terug getrokken werd naar het wereldje dat haar zoveel pijn deed en verdriet had gebracht. Haar angst was dat wij haar zouden afwijzen en geen contact meer met haar wilde. Ze geloofde mij dat we haar nooit zullen afwijzen en ze altijd welkom is.  Gisteren kreeg ik het bericht dat ze inderdaad was terug gegaan. Soms is het zo moeilijk om je keuzes in één keer te maken en heb je gewoon even wat meer tijd nodig. Ze heeft geproefd van vrijheid en acceptatie. Ze is gaan beseffen dat ze een bijzonder mens is en misschien is het wel een beetje veel als je je hele leven altijd hebt gehoord dat je lelijk bent en mensen zich voor je schamen voor wie je bent of wat je doet. Net sprak ik haar nog even en ze is heel blij dat we gewoon nog contact blijven houden. Bidt u met ons mee voor deze dame.
Gratis concert
Desperation
Band
17
november in Hilversum. 
Of
het nu bij artiesten als Michael W. Smith, de Newsboys of InSalvation was; bij
het lied ‘I Am Free’ bleef niemand stil staan. De song maakt iets los bij
mensen, en dat is wat de oorspronkelijke schrijvers van het lied, de Desperation
Band, al jaren doen. Op 17 November zijn ze in Nederland voor een eenmalig,
avondvullend optreden in Hilversum! 
Klik hier voor meer informatie of om direct te reserveren!

Graag willen wij de vrienden van Bright Fame de mogelijkheid bieden om samen met ons deze avond mee te maken. Voor jou en je partner, die ons maandelijks ondersteunen bieden wij een gratis toegangskaart aan. Wil je met ons deze avond meemaken stuur dan een mail naar frits@brightfame.nl

Contact
Om 18:30 uur bent u welkom in een aparte zaal om samen even onder het genot van een bakje koffie of wat anders wat te delen en uw vragen te beantwoorden.

Nog geen vriend van Bright Fame ga dan naar onze site en vul het formulier in en ontvang een gratis toegangskaart(en) voor het concert en het nieuwste boek “De Waarheid achter de wallen” van Renate van der Zee of het laatste boek van Maria Genova, “Het Duivelskind”.

Een hartelijke groet,

Frits Rouvoet.
+31 6 54985459
www.fritsrouvoet.nl
frits@fritsrouvoet.nl


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *