“Ik heb geen dochter” zei haar vader

Net op Facebook even contact gehad met een jong meisje uit Oost Europa. Zo’n twee jaar geleden hadden we veel contact met haar. Eenmaal hielpen we haar terug te komen maar na een paar maanden stond ze er weer. Ze was nog maar net 18 toen ze in Amsterdam achter het raam verscheen. Ik weet het allemaal niet zo precies meer maar weet nog wel dat haar vader een hele kwalijke rol had gespeeld in haar leven en toen ze 18 werd had hij haar weg gestuurd met de boodschap dat hij geen dochter had. Het was ontroerend om te zien hoe ze mij accepteerde en met vragen bij mij kwam. Vlak voor ze verdween van de wallen vertrouwde ze mij toe dat ze ging stoppen en lieve vriend had ontmoet. Ook nu zegt ze dat het goed met haar gaat op een kleine huurachterstand na. We hebben afgesproken dat als ze in de buurt is we een kop koffie gaan drinken.

Misdadige ketenen verbreken (Jesaja 58 vers 6)

Terug naar haar ouders
Een ander Oost Europees meisje van halverwege de 20 zou als het goed is vandaag naar haar ouders in haar geboorteland vertrekken. Lange tijd stond ze daar ons te negeren en zoals ze later zelf zei. Ik stond daar heel arrogant achter dat raam. Ze keek echt langs ons heen en liet zo duidelijk merken dat ze geen contact wilde.
Een paar weken geleden kreeg één van onze teamleden echter wel contact met haar toen er tranen vloeide en er duidelijk wat voor gevallen was. Stapje voor stapje kwam er wat vertrouwen van haar naar ons toe. Een week of twee geleden maakte ik voor het eerst contact met haar en kon ik echt als een vader met haar praten. Bijzonder wanneer je zo’n gezichtje ziet veranderen en er eigenlijk een heel jong meisje tevoorschijn komt. Maak me niet aan het huizen zei ze toen ik begon te praten tegen haar. Maar na een paar minuten huilen op mijn schouder had het haar toch wel opgelucht. Afgelopen donderdag nam ik afscheid van haar en vandaag vliegt ze hopelijk naar haar ouderlijk huis. Helemaal gerust zijn we er niet op maar ik ben via Facebook in contact met haar. Wanneer ze thuis aankomt heeft ze geen idee wat te gaan doen en haar ouders weten natuurlijk van niets. In haar woonplaats kennen wij diverse mensen die bereid zijn haar te helpen. We hopen dat ze dat wil gaan doen, ze zei van wel maar nu nog zien gebeuren.

Roemenië
Ontzettend druk zijn we ook om de volgende Roemenië reis voor te bereiden. Met 5 teamleden gaan we daar naar toe. Op 11 en 12 oktober hebben we een grote conferentie georganiseerd waar we wel een 150 mensen verwachten. Directeuren van scholen, psychologen, dokters, jeugdleiders, voorgangers en veel anderen toonden belangstelling. De conferentie is een vervolg op de twee conferenties die we in juni daar hielden. We zullen spreken over de diversiteit in hulp en preventie en teams samenstellen die in Roemenië aan de gang gaan. In Amsterdam maar ook elders in Holland en Europa zijn de Roemeense meisjes het meest aanwezig in de prostitutie. Hun leeftijd komt zelden boven de 22 jaar. In Roemenië zijn wel wat preventieprogramma’s maar op de scholen en in jeugdcentra’s gebeurd niets aan preventie. Men weet dat er een probleem is maar men heeft geen idee op wat voor schaal dit zich afspeelt.

Wat wel bijzonder voor mij is, is dat Jacqueline mijn vrouw ook mee zal gaan deze reis en zal spreken tijdens de conferentie.

Zien we deze meisjes straks ook 
in Holland achter een raam
of doen we er wat aan!

Volle dagen
Na de conferentie zulle 3 van ons weer naar Holland afreizen. Cristina en ik zullen  verder nog een drukke week hebben. We zullen o.a. ontmoeten; de ambassadeur van Holland in Boekarest, een ex maffia lid en een ex prostituee die net haar biografie heeft uitgegeven. (we hopen daarvan mee naar Holland te nemen om hier uit te delen). Ik zal spreken in diverse diensten en waarschijnlijk ook op een faculteit voor voorgangers in opleiding. We zullen besprekingen hebben met verschillende organisaties om ons netwerk in Roemenië verder uit te breiden of te verstevigen. Ook zullen er twee tv en twee Radio interviews zijn. Dus dat zijn 10 heel volle dagen. Voor het eerst zullen we een kort uitstapje make naar Moldavië. In dat land is evenals in Roemenië heel veel mis op het gebied van mensenhandel.

Even wennen
Afgelopen vrijdag trouwde mijn oudste dochter en ze zal samen met haar man een jaar naar Duitsland gaan om daar te helpen een bed en breakfast op te zetten. Op 8 okt. zal mijn jongste dochter meereizen naar Roemenië maar niet mee terugreizen. Ze zal daar een langere periode blijven en met Stichting Phoneo een opvang opzetten voor ex prostituees. Jullie kunnen haar volgen via haar blogs Beiden dochters dus kort na elkaar de deur uit en ook op afstand. Zal wel even wennen zijn.

Deze week
Het wordt weer een drukke week, morgen (23 sept) naar het symposium “Een andere kijk op prostitutie” in de tweede kamer. Dinsdag veel op straat en een aantal afspraken op het kantoor. Woensdagmorgen een afspraak met Esther Kaper, schrijfster van het boek “Hot Issues” In de middag op straat. Donderdag komen Stepen en Veronica Jenks van Eagles Wings op bezoek met als afsluiting een Worship Celebration. Wees welkom, de toegang is gratis. Vrijdag weer veel afspraken, agenda afwerken en op straat.

Wilt u financieel bijdragen voor de conferentie en de reis in Roemenië, dan is dat ontzettend welkom. Ik schat dat we alles bij elkaar een € 3.000,00  kwijt zijn. Het is op zich niet veel voor zo’n conferentie en vol programma maar voor ons als stichting wel een extra uitgave.

Doet u mee om dit allemaal mogelijk te maken?
Maak dan een gift over naar STICHTING BLOOD-N-FIRE ovv Roemenië.
Giro NL53 INGB 0004 1039 12
Wij zijn een ANBI erkende stichting, dus uw bijdrage is aftrekbaar voor de belasting.
Ook kunt u ons als vriend maandelijks ondersteunen door een vaste bijdrage. 
Ga dan naar de site van Bright Fame en vul het formulier in.
U ontvangt als vaste vriend het nieuwste boek van Renate van der Zee 
“De waarheid achter de wallen”
Hartelijk bedankt voor uw aandacht,
Een hartelijke groet,
Frits Rouvoet

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *