confrontaties

Al weer anderhalve week ben ik weer terug en dagelijks in de redlight of kantoor. En het eerste wat mij opvalt is dat de sfeer echt aan veranderen is hier. Er zijn wat meer confrontaties op straat en we worden ook meer in de gaten gehouden. Laatst stonden we met een jong Oost Europees meisje te praten en al die tijd werd er naar ons gekeken. Een paar dagen later bij hetzelfde meisje stond er een andere jongen te kijken en toen wij wegliepen ging hij direct naar haar toe.

Ook bij de meisjes/vrouwen is er wat veranderd. Het wordt steeds moeilijker om rond te komen, er zijn minder klanten. en er wordt voor lagere prijzen gewerkt. Steeds vaker willen klanten voor minder geld en zonder condoom. Risico’s worden groter, daarmee de stress en ook de angst. Bij bijna elk raam horen we ik ben zo moe of ik ben het zo zat allemaal.

Van de week spraken we met een meisje van 22 uit Oost Europa. Ze was echt klein en tenger maar het leek ook wel of we met een tiener spraken. Ze nodigde ons uit even mee te komen naar haar kamertje en nodigde mij uit om naast haar te komen zitten. De hele tijd zei ze papa tegen mij. In ons gesprek kwamen we echt dichtbij maar dat bemerkte ze zelf ook en ze draaide direct weer in haar rol van prostituee. Ze wilde wel eens verder praten maar niet in haar kamertje.

Een ander meisje vertelde dat ze verhandeld was door haar ouders toen ze 13 was en naar Italië gebracht werd waar ze ruim 9 jaar op straat moest werken. Al die tijd bijna zonder uitzondering gewerkt als prostituee en niemand die voor haar opkwam. Geen familie op wie je kan terugvallen, alleen in het leven. Nu voor zichzelf aan het werk in Amsterdam alhoewel ze wel een vriendje heeft die weet wat ze doet. Men wil ons laten geloven dat zo’n meisje er nu dus vrijwillig voor kiest om hier te werken. Dus ook zelf kan kiezen om er mee te gaan stoppen. Lieve mensen “wat moet dit meisje gaan doen, geen opleiding en in een vreemd land”. Heeft zij werkelijk een keuze mogelijkheid. Prostitutie is het enige dat zij kent en wat zij kan op dit moment. Zij heeft hulp nodig van mensen die met haar optrekken, haar helpen en naar haar luisteren. Zij heeft mensen nodig die werkelijk een vriendin willen zijn. Zij heeft iemand nodig die naar haar luistert en coacht als een vader of een moeder.

Men wil u en mij laten geloven dat er schone prostitutie overblijft als we de mensenhandel aanpakken. Maar geloof mij, schone prostitutie bestaat niet. Er is altijd een aanleiding!

Daar ligt een taak en een verantwoording voor u, jou en mij.

In de komende periode zullen wij hier en daar de documentaire Nefarious vertonen. Deze film geeft een goed beeld wat er wereldwijd gebeurd op het gebied van mensenhandel. Hij laat ook goed zien welke psychische gevolgen dit heeft voor de meisjes die dit betreffen. Wanneer u of jij hier interesse voor hebben, nodig ons uit en organiseer een avond in uw omgeving.
Stuur een mail naar frits@fritsrouvoet.nl of bel mij via 06 54985459

U kunt ons ondersteunen uiteraard door uw gebed voor ons en de vrouwen.

Ook uw financiën zij heel welkom. 
Wij zijn een ANBI erkende stichting!

Een gift kunt u storten op giro NL53 INGB 0004 1039 12 tgv STICHTING BLOOD-N-FIRE.

Ook kunt u vriend worden en ons maandelijks ondersteunen met een bijdrage.
U kunt dit doen via http://www.brightfame.nl/links

U ontvangt dan gratis het nieuwste boek van Renate van der Zee. “De waarheid achter de wallen” als welkomstgeschenk.
Eigenlijk kan je lichaam dat werk niet aan. Er waren dagen waarop ik bijna twintig klanten had. In het begin, toen ik nog niet wist hoe ik klanten voor de gek moest houden, scheurde ik uit. Je lichaam gaat er niet alleen kapot aan, maar je geest ook. Je krijgt van alles over de vloer. Kerels die hebben gedronken of gesnoven. Mannen die in je kamer kotsen, wiens zweet op je druppelt, mannen met vieze sokken, die uit hun mond stinken. Sommige klanten zijn gevaarlijk: ik heb meegemaakt dat een vent mij wilde aanvallen met een mes. Je kunt nooit ontspannen. Je moet altijd op je hoede zijn.

Schouder aan schouder met diegenen die dat nodig hebben.

Een hartelijke groet,

Frits Rouvoet.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *