Discussie in de regio

Galati is een middelgrote stad vlakbij Braila. Deze plaatsen liggen in een gebied waar de maffia enorm aan het ronselen is. Zoals ik gisteravond al schreef werden de tafels in het restaurant rondom ons bezet door pooiers en herkenden we er zelfs één vanuit Amsterdam.

Daarom is het ook zo bijzonder dat vandaag juist daar 26 mensen bij elkaar waren om naar ons te luisteren en met elkaar een besluit te nemen om te gaan samenwerken op het gebied van preventie, terugkeer van de meisjes, genezing van hun emoties, herstel relatie met de ouders en eventuele kinderen.

Het was een heel diverse groep waar al snel naar voren kwam dat er heel wat ideeën en mogelijkheden waren om een aantal teams samen te stellen om de ideeën verder uit te gaan werken. Dit zal in de komende weken uitgewerkt gaan worden zodat we eind september als we nogmaals bij elkaar zullen gaan komen de strategie kunnen vast stellen en al naar enkele scholen, kerken en jeugdclubs kunnen gaan. Graag willen we dan ook enkele ouderavonden beleggen.

Na afloop kwam iemand naar ons toe ivm haar buurmeisje dat exact voldeed aan het verhaal dat wij hielden en de dvd die we lieten zien. Ook in deze kleine groep was er dus al herkenning.

In de middag werd ik door een regio gebonden en christelijk televisiezender geïnterviewd. Het is de bedoeling dat dit nogmaals gaat gebeuren in september maar volgende week zal dit eerste deel worden uitgezonden. Daarna zullen er diverse voorgangers en plaatselijke leiders hiermee geconfronteerd worden en zal hun gevraagd worden naar hun reactie op mijn verhaal. Maar nog belangrijker wat gaan ze er mee doen.

Er gaat dus een discussie op gang komen in deze regio.

Vandaag werden we gebeld door de pooier van het meisje dat we afgelopen woensdag thuis hadden opgezocht. Waarschijnlijk op de hoogte gebracht door iemand uit haar dorpje. 
Op het moment dat ik dit schrijf zit ik in Fetesti waar we morgen de tweede conferentie zullen houden. Ook in dit gebied worden de meisjes geronseld. Alleen al in de kerk van onze gastheer zijn vier meisjes in de prostitutie beland.
De mensen zijn echt dankbaar dat er iemand komt en hun op de hoogte brengt van wat er werkelijk gebeurd  om hen heen. Er is wel wat informatie op de televisie maar er is niets op de scholen en waar dan maar ook.
Lieve mensen, blijf ons op wat voor manier dan ook steunen zodat we dit werk kunnen blijven doen. 
Wat deze reis betreft zijn we nog niet helemaal uit de kosten. De Totale kosten zullen ongeveer een €900.00 zijn en u kunt dus nog wat bijdragen.
Giro 4103912 tgv STICHTING BLOOD-N-FIRE ovv Roemenië.
Hartelijke groet uit Roemenië
Frits 

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *