Zonder opleiding is hij een goede psycholoog!

Het is hier al na 01:00 en ben pas net een 40 minuten terug van een lange intensieve dag. Het was bijzonder om een meisje te ontmoeten dat in Amsterdam heeft gewerkt als prostituee. We hebben er een 500 km voor gereden, daar deden we zes uur over. En ze was echt overdonderd dat we dat voor haar over hadden. We haaden dat inderdaad graag voor haar over maar ook wilden we haar graag in haar eigen situatie zien. Ook wilden we graag de ouders ontmoeten om goed te kunnen inschatten hoe we haar verder kunnen helpen.

Ze leeft in een klein dorpje waar echt niets maar dan ook niets te beleven is. Alleen maar ellende en uitzichtloosheid en daar woonje dan tussen. Vroeger al door je natuurlijke ouders in de steek gelaten. Weliswaar opgegroeid in een situatie waar echt van haar gehouden werd maar toch. In een relatie die ze had kreeg ze een kind maar haar vriend gaf niet echt wat om haar. Tsja, wat doe je dan als er een leuke vent op je afstapt en jou zo bijzonder vindt. Na verloop van tijd kan hij samen met jou in het appartement van een neef in een grote stad in Roemenië. Maar dan komt de neef terug en dan wil hij toch samen met jou verder. Dus er wordt een appartement voor jullie samen gehuurt maar hij heeft geen geld en geen baan. Hij stelt voor dat je af en toe eens in het appartement een klant voor seks ontvangt zodat de huur betaald kan worden en er geld is voor eten. Dan ineens de geweldige mogelijkheid om in Amsterdam in korte tijd veel geld te verdienen. Deze jonge man heeft er echt wel even de tijd voor genomen om haar zover te krijgen. Zonder opleiding is hij een goede psycholoog!

De jongen zit vast ergens in Europa voor heel wat anders maar het netwerk haalde haar weg en ze mag nu even wachten (zonder dat zij dat beseft) tot hij weer vrij is.

Vandaag is er voor haar en voor ons heel meer duidelijk geworden. Zij moet nu goed nadenken en beslissingen nemen. Wij zoeken diverse mogelijkheden voor haar uit.

Onderhand is ze weer thuis in dat ongelofelijk kleine huisje met twee kamers waar Oma, de ouders, tweer jongere broers en zij samen wonen. Het toilet in de tuin, wat planken en een zeiltje maar zonder deur tekent de ongelofelijke triestheid van alles in die omgeving bij elkaar.

Het lijkt zo`n domme beslissing om dan maar voor jezelf te gaan werken in de prostitutie maar ergens begrijp ik het ook wel. Als enige kan zij wat doen voor deze familie die haar zo liefdevol in hun gezin heeft opgenomen terwijl ze zelf niets hebben. Ook het jongste broertje is door zijn moeder in de steek gelaten en in dit gezin opgenomen. Ze krijgen er geen cent voor en zij kan dan wat geld binnen brengen.

Er is nog heel wat meer te vertellen over deze ontmoeting, een kerkdienst in Carpenisu en een tieneravond. Maar ik ga slapen want ik ben moe.

Blijft u ons helpen om deze vrouwen te ondersteunen en hun te helpen hun leven op te bouwen.!

Giro 4103912 tgv STICHTING BLOOD-N-FIRE ovv Roemenië.
Uw bijdrage is van de belasting aftrekbaar.

Hartelijke groet

Frits Rouvoet


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *