Er iets iets aan het tot stand komen

In de afgelopen paar weken hebben we een paar Hongaarse meisjes mogen helpen om uit de prostitutie te komen en naar hun kinderen in Hongarije terug te keren. Op dit moment zijn twee van onze teamleden in Hongarije en zullen ze met elkaar een ontmoeting hebben. We willen graag kijken wat we voor hun kunnen betekenen zodat ze voor hun kinderen kunnen zorgen. Een Hongaarse vrouw die ruim een jaar geleden uitstapte is geestelijk zo sterk geworden dat ze ondanks haar krappe financiën pertinent niet terug wil en nu een studie heeft gevolgd zodat ze een baan kan krijgen in haar dorpje.

Gisteren ontmoette we een Roemeense vrouw, ze is er pas een week of twee, elke keer dat ik haar zag raakte ze me maar vanwege de taalproblemen was een echt gesprek niet mogelijk. Gisteren sprak ik haar aan met Cristina ( Cristina is Roemeense ) en konden we eindelijk echt communiceren. Het blijkt dat ze christen is maar dat haar moeder overleden is en zij nu de zorg voor buiten haar eigen twee kinderen ook voor haar broertjes en zusjes heeft. Ze vertelde dat alleen al het door feit dat ik haar een hand gaf haar ze kracht ontving en dat ze gewoon wist dat wij ook christenen waren. Ze voelde zich daardoor ook niet meer zo alleen. Ze besloot gisteren uit te stappen en samen met ons naar haar mogelijkheden te gaan kijken. Rondom haar kinderen speelt op dit moment een heftige situatie waarover ik even niet zoveel kan schrijven.

Juist stapt er een Dominicaanse vrouw binnen van net zestig. We helpen haar om terug te keren naar haar land. Ze kwam €100,00 te kort en nu kan ze vanavond vertrekken.

Vanmorgen zat er een Bulgaarse jonge dame met maatschappelijk werk te praten en een plan te maken om te gaan stoppen. Een andere Bulgaarse die moest stoppen omdat ze in verwachting was wil niet meer werken als prostituee en ook voor haar zijn we aan het kijken hoe nu verder.

We hopen dat het project dat verleden week zo succesvol startte i.v.m. werk zich zal uitbreiden zodat we vele meisjes kunnen helpen. Werk is een belangrijke sleutel voor de dames om uit de prostitutie te gaan. Veel van de uitstapprogramma’s komen niet echt van de grond omdat er geen werk voor ze is. Ook wij hebben veel onderzocht en kennen de teleurstellingen van het niet lukken. Maar we zijn blij dat dit project zoals het er nu uitziet een grote kans van slagen heeft. Een volgende keer wil ik u graag hiervan op de hoogte brengen.

Vandaag brachten we weer eens een bos bloemen naar de vrouwen. Vanmorgen vroeg heb ik die vers gehaald van de kweker. Deze keer kregen we de 120 bossen rozen zelfs gratis. Hartelijk dank Engel Rozen in Aalsmeer. Het is zo bijzonder om te zien hoe geweldig de vrouwen worden geraakt bij het krijgen van een bos rozen. Het geeft ook weer een mogelijkheid om nieuwe meisjes te leren kennen. Diverse vrouwen hadden dikke tranen en voelde zich echt geaccepteerd als mens.

Naast al deze mooie berichten wil ik ook een zorg met u delen. In de afgelopen periode zijn onze kosten best wel gestegen. Denk aan een kantoor en de kosten die een kantoor met zich meebrengt. Het huis waar vrouwen kunnen overbruggen wanneer ze geen dak boven hun hoofd hebben. Maar ook regelmatig een bijdrage voor vrouwen om te helpen terug te keren naar hun eigen land en familie. Het opzetten van preventiewerk in Hongarije, Roemenië en hier in eigen land. Een goed terugkeerprogramma naar het eigen land. Stap voor stap is het allemaal groeiende en we zijn ontzettend dankbaar voor wat allemaal al mede met uw steun tot stand konden brengen.

Graag willen we onze maandelijkse uitgaven en inkomsten wat meer in balans zien. En we zijn dan ook hard op zoek naar tweehonderd nieuwe vrienden die ons maandelijks ondersteunen met een bedrag van € 10,00 voor minimaal één jaar. U stelt ons hiermee in staat om onze doelen voor de komende periode te kunnen uitvoeren en u investeert hiermee in het leven van een vrouw zodat ze tot haar doel kan gaan komen. Breng deze mail onder de aandacht van uw kennissenkring of kerk en help ons te helpen.

Vriend worden kan via onze site van Bright Fame. U ontvangt een gratis boek van Maria Genova of Jane Lasonder gratis als welkomstgeschenk.

Uw giften komen binnen via Stichting Blood-n-Fire en dit is een ANBI erkende stichting zodat uw bijdrage voor de belasting aftrekbaar is.

Wanneer u een eenmalige gift wil overmaken dan kunt u dat doen naar;
Giro 4103912 tgv STICHTING BLOOD-N-FIRE.

Hartelijk dank voor uw/jou medewerking,
Een hartelijke groet en Gods zegen,

Frits Rouvoet


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *