No money for my children

Op woensdag 01 mei zagen we haar daar weer in eens staan Hongaarse E. Zo triest als ze ons antwoordde op onze vraag waarom ze weer terug was. “no money for my children”. De volgende ochtend om 10:00 uur was ze bij ons op kantoor en kregen we te horen het bericht dat zij de vorige avond uit Hongarije had gekregen. Ze had baarmoederhalskanker en moest zo snel mogelijk geholpen worden. Na een paar dagen gewerkt te hebben achter het raam had ze nauwelijks haar kamertje kunnen betalen. Dus geld voor haar kinderen had ze nog niet en nu moest ze ook terug naar haar land voor behandeling. Ze haatte het wereldje van de prostitutie maar wist ook niet hoe ze het allemaal moest doen. Na een goed gesprek boden wij haar aan de ticket te betalen zodat ze in ieder geval de behandeling kon ondergaan. Voor de rest van de dag was ze te gast bij één van onze medewerksters die Hongaars is. Rond 18:00 uur was ze weer terug op ons kantoor met een andere wat jongere vrouw die ook zo graag wilde stoppen. Ze had geld voor een ticket bij zich en die hebben we online voor haar geboekt. Ze hebben lekker mee gegeten en onderhand hadden we mooie gesprekken.

Ze vertelden dat toen een andere prostituee ( pooier ) hoorde dat ze gingen stoppen ze per direct weg moesten uit haar appartement waar ze voorlopig onderdak hadden. Dat betekende twee nachten geen onderdak maar ook geen geld voor een hotelkamer. Aan tafel zat een medewerkster die een paar jaar in het Hongaars sprekende deel van Roemenië had gewoond die direct in hun eigen taal aanbood dan slapen jullie toch bij mij. Werkelijk ik heb niet vaak twee van die stralende gezichten gezien. Zo verbaasd en blij. Toen ze ons kantoor verlieten moesten we voor ze gebeden hebben en konden bijna niet weg komen, elke keer weer moest er iemand een arm om ze heen slaan.

Deze berichtje kreeg ik van onze medewerkster

We hebben het echt heel goed met elkaar. gisterenavond in de trein al
lekker gekletst. eenmaal thuis rond half 12 hebben we nog even de tafel
gedekt.zigeuners houden nl. van laat nog even wat te eten. Dus toen ik vroeg of ze nog
iets wilde hebben ze nog even heerlijk brood zitten eten. was goed. Onze kinderen waren nog op en daar hadden ze gelijk ook leuk contact mee. De jongens hadden hun kamer even netjes gemaakt en de bedden klaargezet.
Dus toen ik hun kamer liet zien en ze hun even hadden gedoucht konden ze
heerlijk neerploffen. maar toen was het ook wel tegen half 2.


Ze vroegen hoelaat ze eruit moesten. Ik zei dat ze gewoon maar lekker uit
moesten slapen en dat hebben ze ook heerlijk gedaan. want ze kwamen er pas
tegen half 12 uit. Daarna hebben we heerlijk met elkaar koffie gedronken,
gegeten en andere dingen gedaan. We hadden pas van mensen wat kleding gehad en
schoenen en dat stond nog in de gang. dus daar hebben ze even heerlijk in
gesnuffeld voor hunzelf en hun gezinnen. Ze waren er zo blij mee en zijn gewoon
zo dankbaar dat ze hier even mogen zijn. Ze voelen zich ook heerlijk op hun
gemak. Ze zitten nu boven en draaien hun muziek en liggen lekker op hun bed, ze
zijn moe, dat merk je gewoon aan alles en ik zeg hun ook dat ze gewoon hun gang moeten
gaan. en dat doen ze dus ook lekker.
 
Morgenochtend gaan we 5:15 uur eruit en dan breng ik ze met en
vriend naar het vliegveld in Eindhoven.
 
Lieve mensen wanneer wij voor een ander doen wat wij zouden willen dat voor ons gedaan wordt dan zou hulpverlening er totaal anders uit zien. Professionaliteit is ontzettend nodig maar werken met je hart ook. Mensen hunkeren naar echte vriendschap en goede relaties. Natuurlijk blijven we met hen in contact en zullen we helpen waar nodig is. Dat doe je voor je vrienden ook, die stuur je ook niet alleen maar naar een maatschappelijk werkster maar je gaat naast je vriend staan en gaat samen een weg. Dat is wat wij willen, keer op keer. Wij kiezen ervoor om vrienden te zijn met diegenen die niemand hebben.

 


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *