“een normaal leven”

Zelfverzekerd en met een lach stond ze daar achter haar raam afgelopen maandagavond in Antwerpen. Ze wenkte me en toen ik op haar afstapte zag ze pas het vrouwelijke teamlid dat met mij meekwam. Oh, jullie willen samen reageerde ze direct. Nou nee, maakte ik haar duidelijk. We zijn hier niet voor je lichaam maar voor jou. Hoe gaat het met je. We legden uit wie we waren en waarom we er waren.

Ze lachte en we raakte in een leuk gesprek over haar zoontje van amper vijf maanden. Kom even binnen dan zal ik je de foto’s laten zien. Trots showde ze ons de foto’s van een leuke baby op haar telefoon. Tevens vertrouwde ze ons toe dat nu een paar weken stond om wat geld te verdienen omdat ze in Spanje niet meer kon rondkomen. Al een paar jaar had ze niet meer gewerkt maar eerder al drie jaar. Het was de financiële noodzaak die haar weer naar Antwerpen had gebracht.

Toen ik in het gesprek haar vertelde dat ze een goede moeder was en dat ze niet op zichzelf moest neerkijken kwamen de tranen. We gingen op mijn verzoek naar haar kamertje en ik mocht haar laten zien dat ze diep van binnen niet de prostituee was die wij daar achter het raam hadden ontmoet. Maar dat dat slechts haar situatie was. Dat ze van binnen die vrouw was die een goede moeder wilde zijn die goed wilde zijn voor haar baby. Ze wilde heel graag dat we voor haar baden en vertelde dat ze dagelijks bad of God haar wilde helpen. Haar droom is een lieve man, kinderen en een huis om in te wonen. Ze vatte het zelf samen als “een normaal leven”.

Vandaag zou ze weer naar Spanje gaan naar haar zoontje, ze hoopt dat ze niet meer hoeft terug te keren en ik weet niet of we haar ooit weer zien.

Lieve mensen dit was weer zo’n ontmoeting waar je steeds aan terug denkt en waarvan je hoopt dat het werkelijk voor haar de laatste keer is dat ze in het raam hoefde te staan. Deze dame zou onder de categorie behoren van vrouwen die er bewust en uit vrije wil voor kiezen om dit te doen. Ik geloof niet dat er één vrouw die er uit vrije wil voor kiest. Er is altijd een reden die haar dwingt.

Het was zomaar even een ontmoeting maar ik wilde dat toch even kwijt.

Frits Rouvoet
frits@fritsrouvoet.nl
www.fritsrouvoet.nl
06 54985459


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *