Vanmiddag ben ik samen met een paar mensen bij Mercy Place geweest. Een vrouw die afgelopen maandag heel duidelijk besloot om uit de prostitutie te stappen wilde graag eerst even daar kijken. Eigenlijk had ze geen andere keus want in Amsterdam blijven betekende ook door blijven werken. Het was zo bijzonder om te zien hoe ze binnen een paar minuten zich welkom en thuis voelde. In de keuken zat de 11 jarige dochter van één van de vrouwen met een vriendinnetje cupcakes te maken. In de grote huiskamer waren twee vrouwen actief. De ene was bezig met thuiswerk en de ander (net bevallen) was een sjaal aan het breien. Een ander liep met haar 11 maanden oude baby op haar arm en de hond wilde ook graag kennis maken. Ze is zo ontzettend blij met de hulp die we haar mede dankzij vele trouwe sponsoren kunnen geven. In eerste instantie was uitstappen niet mogelijk vanwege € 800,00 die ze nog moest betalen aan de raameigenaar. Maar vanwege de Facebookactie was dit bedrag binnen een 12 uur al ruimschoots binnen zodat er ook nog wat van andere schulden betaald kan worden.

Op de terugweg in de auto vertelde ze dat ze nooit iemand kon en wilde vertrouwen maar dat ze zo duidelijk had ervaren dat God wilde dat ze met ons mee uitstapte. Toen ze het ook in tranen uitschreeuwde naar God voor de € 800,00 was dat ook echt een roep om hulp, dat geld was echt nodig en ze is dan ook zo ontzettend dankbaar dat velen het mogelijk maakte dat ze donderdag echt naar Mercy Place kan.

In de laatste twee weken stapte er ook nog twee andere vrouwen uit, eentje kon al lekker aan de gang met sieraden maken voor Blessed2Bless. Het project dat we samen doen met Adaja

Voor veel vrouwen is het moeilijk op dit moment rond te kunnen komen. Ik sprak met een jong meisje dat na zo’n 3 jaar weer terug is achter het raam. Ze vertelde dat ze na het betalen van de huur voor haar kamertje nauwelijks voldoende geld heeft voor haar hotelkamer. Een appartement had ze namelijk nog niet kunnen vinden. Het is erg moeilijk voor haar om weer terug te zijn achter het raam. In de afgelopen periode in haar thuisland is haar vader overleden en ze mist hem ontzettend. Hier in Amsterdam weet ze ook eigenlijk niet hoe het verder moet. De eerste keer dat ik haar ontmoette moest ze erg huilen, de tweede keer wilde ze dat niet en hield ze zich flink.

We merken in de laatste maanden dat we meer en meer betrokken raken in de problematieken rondom de vrouwen en dat we heel veel ellende over ons heen krijgen. Steeds meer komt het voor dat we met de ouders of familie van de meisjes te maken krijgen. Samen kunnen we dan een netwerk rondom deze meisjes zijn. Vaak is er ook zoveel herstel en genezing nodig in de familie.

Morgen ( Valentijnsdag ) zullen we een mooi bloemetje aan de dames uitdelen. Vroeg in de ochtend zal ik deze weer vers van de kweker ophalen en in de middag gaan we ze weer aan de dames geven. Morgenavond zal er weer een beauty avond zijn en we verwachten net als de vorig keer een grote groep vrouwen.

Zaterdag hebben we een party bij ons thuis ter gelegenheid van de geboorte van de jongste bewoonster van Mercy Place. Ze is nu een ruime 3 weken oud en het gaat heel goed met haar en ook met haar moeder. We zijn blij ze in ons midden te hebben.

Lieve mensen ik hoop echt in de komende tijd wat meer te bloggen maar we zijn echt heel erg druk de laatste maanden al. Er is heel veel gaande en ik hoop u daar van op de hoogte te houden.

Wilt u alstublieft voor ons blijven bidden en ook uw giften blijven meer dan welkom.

Giro 4103912 tgv STICHTING BLOOD-N-FIRE. Wij zijn een ANBI erkende stichting.

Een hartelijke groet,
Frits Rouvoet
www.fritsrouvoet.nl
frits@fritsrouvoet.nl
06 54985459


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *