Oproep tot gebed voor jonge Roemeense

Stapje voor stapje ging ze ons steeds meer vertouwen. Na eerst te vertellen dat ze voor zichzelf stond vertrouwde ze één van de teamleden toe dat ze meerdere pooiers had en dat zelfs de beginletters van hun namen op haar lichaam waren getatoeëerd.

Ruim twee weken geleden had ze, vroeg op de morgen, een afspraak met ons teamlid maar helaas waren ze allebei ziek. Ze wilde iets belangrijks delen. De dag erna was ze nog even op onze Sinterklaasavond en dat was dan ook de laatste keer dat wij haar hebben gezien.

In die periode bleek dat er regelmatig twee dezelfde jongens in haar kamertje kwamen. Zo ook die vrijdagmorgen toe ze werd meegenomen door twee jongens. Tegen haar collegaatje zei ze dat ze niet meer terug zou komen.

Na wat speurwerk en een kort gesprekje met haar via een onbekend nummer blijkt dat ze in het buitenland zit. Er zijn wat stemmen op de achtergrond hoorbaar en ze liet ook blijken dat ze bang was. In een gesprek met haar collegaatje had ze zelfs zitten huilen.

Ook bleek dat in het onooglijke appartementje, waar ze woonde, altijd één van de jongens bij haar had die haar moest bewaken.

Deze 24 jarige Roemeense dame is nu even onbereikbaar voor ons. We moeten uitkijken met het bellen naar haar want de jongens kunnen mee luisteren. De politie kan weinig tot niets doen wanneer zij zelf niet aangeeft dat alles buiten haar wil om gebeurt. Tevens weten we wel in welk land ze is maar niet op welke plaats.

Nu is de vraag; wie doet nu nog wat voor haar? Wij proberen voorzichtig met haar in contact te blijven voor zover dat mogelijk is. Daarnaast kunnen we alleen bidden voor  haar bescherming en voor wijsheid voor ons hoe wij haar echt kunnen bereiken om haar in vrijheid te brengen. Dit zodat ze weer herenigd kan worden met haar dochtertje en ze samen een leven op kunnen bouwen. Bid u mee voor deze Roemeense jong dame? Wij houden u op de hoogte.

Frits Rouvoet


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *