Daar sta je dan met je goeie gedrag

22 jaar oud is ze, komend uit Oost Europa en laatst viel ze me huilend om mijn nek. Het was de tweede dag dat ze al geen enkele klant had gehad. En ze moest aan het einde van de lopende dag €190,00 betalen voor haar kamertje. Ze was zo moe en het zo ontzettend zat. We spraken af de volgende ochtend eens te praten met onze maatschappelijk werkster erbij en eens alles op een rij te zetten. Helaas kwam ze die ochtend niet opdraven en we verschoven de afspraak naar het einde van de dag. Ook die dag weer geen klanten voor haar.

Vijf uur hadden we afgesproken maar er kwam tegen die tijd een kerel en ze vroeg of we om 19:30 konden afspreken. Hannie ( de maatschappelijk werkster ) en ik in de miezerige regen stonden een paar minuten voor tijd netjes voor haar raam te wachten.Eindelijk kwam ze met diezelfde kerel vrolijk naar buiten. Wilde zo langs heen lopen maar vroeg toen wij haar aanspraken nog 10 minuutjes. We hielden die twee wat in de gaten en na verloop van tijd schoven ze samen een snackbar in om wat te eten. Nu hadden wij ook wel trek onderhand, dus ook wij de snackbar in en naast die twee ons patatje staan eten.

Toen ik haar herinnerde aan het feit dat we een afspraak hadden vertelde ze mij doodleuk dat ze die kerel had beloofd om met hem mee te gaan. Daar sta je dan met je goeie gedrag.

Naderhand bleek dat deze kerel voor veel jonge Oost Europese meisjes achterstallige huur betaald die ze dan in stukjes moeten/ kunnen terug betalen. Vreemde gang van zaken, zo’n kerel kan macht over deze meiden gaan uitoefenen. Hij blijkt bijna dagelijks over de wallen rond te lopen.

Wanneer we dan zo in de regen staan te wachten en alles loopt anders dan je weer geregeld hebt dan denk ik wel eens; “ben ik nu gek of niet”. Wie doet dat nu eigenlijk?
Maar tegelijk weet ik dat weinigen dit zullen doen. Dus doen wij het.

Ook vandaag weer, uitgebreid is er aandacht gegeven aan de verjaardag van ook weer een Oost Europees meisje. Maatschappelijk werk bracht haar een ontbijtje op bed, kadootjes en een rondvaart. Samen eten in een versierd kantoor. 27 jaar werd ze en ze kon zich niet herinneren haar verjaardag ooit echt gevierd te hebben. Wie doet dat voor een eenzaam meisje dat ver van haar familie en haar zoontje is. Wij vinden het leuk om te doen en het is nog ontzettend gezellig ook dat zo samen te vieren.

“Schouder aan schouder”

Wanneer u ons wilt bijstaan, word dan vriend van Bright Fame en ondersteun ons maandelijks om deze vrouwen te kunnen blijven helpen. Gebruik de volgende link en meld u aan als vriend. U ontvangt een gratis welkomstgeschenk van ons            www.brightfame.nl/vrienden-van-brightfame

Frits Rouvoet
06-54985459
frits@fritsrouvoet.nl
www.fritsrouvoet.nl


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *