Je bent geen prostituee maar het is je situatie

In de afgelopen dagen heb ik met een jong Roemeens meisje gesproken. Nog geen 20 is ze. Ik kende haar al een beetje en toen ze ons zag moesten we gelijk binnen komen. Na al wat algemeenheden vroeg ik haar wat is nou jou droom. Ze keek me aan en vertelde dat ze heel graag vertaalster wilde worden. Engels/Roemeens. Ze probeerde veel te lezen in het Engels en ook was ze bezig zoveel mogelijk Engels te spreken. Dat ging haar trouwens best wel goed af. Echt een plan had ze niet dus heb ik haar nu huiswerk opgegeven. De eerstvolgende keer dat ik haar zou zien moest ze op papier hebben gezet wat zij dacht dat er nodig was om met de prostitutie te kunnen stoppen en aan de slag te kunnen als vertaalster. Haar ogen straalde en ze vond het echt leuk om een plan te gaan maken. We spraken nog wat over opleiding en ander dingen. Toen we even met de andere dame in hetzelfde raam spraken kwam ze naar me toe en zei; eigenlijk heb ik een andere droom. Uiteraard moedigde ik haar aan dit te zeggen maar ze dacht dat ik het wel een beetje gek zou vinden. Toch wilde ze het wel graag zeggen en ze deelde dat ze heel graag huisarts zou willen worden. Het was duidelijk te zien dat dat dit echt een heel diepe wens was van haar. Op mijn vraag waarom zei ze, toen mijn vader een poos geleden ernstig ziek was in Roemenië wilde de dokter hem niet helpen omdat we hem niet konden betalen. Ik wil als dokter iedereen helpen of ze me nu kunnen betalen of niet.

Lieve mensen, ik weet niet of ze wel of niet in staat is deze opleiding met succes te doorlopen. Maar wat mij zo ontzettend trof is dat dit kleine, tengere en zo jonge meisje daar zo eenzaam staat met een verdriet in haar wat haar vader (maar ook vele anderen) betreft die niet van een dokter gebruik kunnen maken wanneer dat nodig is. Daar sta je dan in een klein, rood verlicht kamertje ver van je familie en vrienden met zo’n droom in je. Vreemde mannen die keurend naar je kijken, groepen die grappen maken over je lichaam. Proberen wat geld bij elkaar te verdienen voor diegenen waar je zoveel van houdt. Voor mij staat daar geen prostituee maar een sterke jonge vrouw die door omstandigheden in deze situatie is terecht gekomen. Eerst als slachtoffer van mensenhandel en nu proberend iets van haar leven te gaan maken. Op de enige manier die nu binnen haar bereik ligt.

Een ander heel jong Oost Europees meisje wil zo graag een klein restaurant, ik hoef helemaal niet zo veel geld te verdienen als ik maar kan zorgen voor mijn ouders en mijzelf.

Velen en ook in de politiek willen ons doen geloven dat er schone prostitutie is. Vrouwen die er zelf voor kiezen. Ik ben ze nog niet tegen gekomen, er is altijd een reden.

Wij kiezen er elke keer weer voor om naast deze vrouwen te gaan staan; schouder aan schouder. En waar mogelijk ze te helpen om niet alleen over over hun droom te dromen maar dat ze hun droom kunnen gaan leven.

Ook u kunt meedoen!
Voor informatie
frits@fritsrouvoet.nl
0654985459

Giro 4103912 tnv STICHTING BLOOD-N-FIRE
Wij zijn ANBI erkend


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *