uitzichtloos voor de jeugd

Op dit moment zit de helft van mijn tijd in Roemenië er al weer op. Ondanks het feit dat er veel veranderingen zijn in Roemenië, blijft het o zo zichtbaar dat een groot gedeelte van de bevolking in echte armoede leeft. En zelfs in al die kleine dorpjes waar men leeft ver onder de armoedegrens. Soms is zelfs 100% van zo’n dorpje werkeloos, voor de jeugd is het leven uitzichtloos want waar is de verandering. Is er wat werk in de omgeving dan gaat dat eerst naar de Roemenen en dan is er pas wat voor de zigeunerbevolking. Het is te gek voor woorden wanneer je iemand ziet lopen met een koe aan een lijn zoals wij de hond uitlaten. Bang dat de koe gestolen en geslacht wordt. Paard en wagen is in deze dorpjes vaak het enige vervoermiddel. Langs de kleine weggetjes lopen de mensen en sjouwen van alles, oude vrouwtjes met bossen takken op hun rug. Een compleet andere wereld.
 

Kerkgebouwtje en de gemeente te Carpenisu
 
 
Aan de andere kant is het zo mooi om te zien hoe christen in deze kleine samenlevingen willen opstaan om het verschil te gaan maken. Datgene wat ze wel hebben te willen delen met die ander die niets heeft. Het is voor mij werkelijk een eer om met hen te mogen optrekken en ze te bemoedigen. Stapje voor stapje gaan wat zaken op een rij komen en gaat er zicht komen op een in aanvang nog wat klein netwerkje door Roemenië heen van Hollandse en Roemeense organisaties voor opvang van terugkerende ex-prostituees.

Vandaag ( was onverwachts ) voor de vierde maal gesproken in een kerk. Morgen een miniconferentie met een groep leiders van de diverse kerken. In de ochtend zal ik spreken en in de middag zullen we samen in gesprek zijn. Zaterdag en daar zie ik echt naar uit een dag met de jeugd. Een aantal van hen heb ik al mogen ontmoeten en ze zitten echt te popelen om aan de slag te gaan. Zaterdagavond komt Elisabeth van Seventer aan ivm de DISC training voor maandag. www.jijbentuniek.com

Zondag wordt het in ieder geval twee maal spreken ( oa in Carpenisu ) en misschien zelfs drie keer. Morgen eerst maar overleggen met Cristina, zij moet alles vertalen en dat is best wel heel intensief voor haar.
 
Nou lieve mensen er is echt wel zoveel meer te vertellen maar dat komt op een ander moment wel.
 
Blijf voor ons bidden!
 
Een hartelijke groet,
 
Frits Rouvoet.
www.fritsrouvoet.nl
www.bloodnfire.nl
www.brightfame.nl
 

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *