Hernieuwde ontmoeting

Na zo’n twee jaar haar niet gezien te hebben ontmoette we haar plotseling de afgelopen week in de warmoestraat. Een Hongaarse vrouw van in de dertig en moeder van zes kinderen. Ze vertelde dat ze was terug gekomen omdat zij en haar man in Hongarije als zigeuners nergens een baan konden krijgen. Het was daar onmogelijk om voor haar kinderen te zorgen en echte armoede.

Ruim tweeënhalf jaar terug toen ze nog als prostituee achter het raam stond had ze mij staande gehouden en gevraagd of wij christenen waren. Ze wilde graag dat we voor haar baden en dat was het begin van diverse ontmoetingen, mooie gesprekken en vele momenten van gebed. Op een dag vertelde ze ons dat ze terugging, ze kon het niet meer aan om zichzelf te geven aan al die mannen. We hebben afscheid genomen en konden alleen nog maar hopen en bidden dat het goed met haar zou gaan.

En daar was ze dan verleden week, ontzettend blij mij te zien. Ze had al die twee weken dat ze in Holland was regelmatig rondom het Victoria hotel uitgekeken naar mij omdat ze wist dat ons kantoor daar ergens in de buurt was. Afgezien van het feit dat het zo moeilijk was om in Hongarije rond te komen was het geestelijk wel goed met haar gegaan. Ze had contact gezocht met een kerk en had zich laten dopen en ook haar kinderen waren gedoopt. Elke keer wanneer ze terug dacht aan die momenten dat we met elkaar spraken en baden was dat heel emotioneel voor haar en zelfs voor haar man die nog wat afstandelijk was van het geloof. Een paar weken terug heeft ook deze man echt gekozen om Jezus in zijn leven te vragen.

Hier in Holland probeerde ze met haar man werk te vinden en de vrouw heeft toen dat niet lukte voorzichtig aangegeven dan misschien toch maar terug de prostitutie in te gaan voor een periode om geld te hebben voor hun kinderen. Waarop haar man zei, “als je dat doet ga ik terug naar Hongarije en is het over met ons, ik wil dat niet”. Vlak daarna kwamen we elkaar tegen, hebben we met elkaar gesproken en misschien zelfs werk voor haar gevonden. Vandaag zullen we hopelijk hier concrete stappen voor kunnen zetten.

Weer een vrouw gestopt.
Afgelopen vrijdag belde een vrouw mij met trillende stem op. Frits ik kan het niet meer en ben per direct gestopt. Ook met haar zullen we vandaag alles op een rij gaan zetten zodat ze zo snel mogelijk verder met haar leven kan. De vooruitzichten zijn goed.

Dominicaanse avond.
Verleden week donderdagavond hadden we een creatieve avond speciaal voor de vrouwen uit de Dominicaanse Republiek. Eerst gezellig met elkaar gegeten, uiteraard door één van de vrouwen klaargemaakt. Een andere vrouw vertelde hoe ze met ons was uitgestapt en hoe ze nu haar eigen appartement had en eindelijk rust mocht hebben. Naar aanleiding van deze avond gaven twee vrouwen aan met ons te willen praten en ook te willen stoppen. Deze week staat er een afspraak met beiden.

Kantoor
In deze tijd zijn we ontzettend druk met allerlei zaken. Een ruimer kantoor is echt nodig, nu zitten we vaak met ruim twaalf mensen te werken in een ruimte van 6 bij 4 meter. Echte privacy om met de vrouwen te praten is er niet. Het is er zo druk dat effectief werken moeilijk is. Ook Mercy Place is groeiend, stap voor stap vinden we onze weg daar en hopelijk zal er volgende week weer een vrouw bij komen.

Mercy Place en de benodigde financiën
Al deze stappen kosten veel geld en gelukkig zien we de vriendenkring van Bright Fame gestaag groeien. Elke Oost Europese vrouw die uitstapt en naar Mercy Place toegaat moeten we ook financieel de eerste periode bijstaan. Voor de meeste vrouwen is er geen hulp hier in Holland en ook niet in hun eigen land. Samen met henzelf willen we ze helpen een eigen toekomst op te bouwen. Verzekering, kost en inwoning en soms een bijdrage voor een kind in land van herkomst zullen wij dan een paar maanden voor hen moeten betalen. Allemaal per persoon niet zoveel maar alles bij elkaar een aardig bedrag onderhand. Vandaar dat ik een een oproep wil doen voor de komende twee maanden. Lieve mensen, we komen een ruime € 5.000,00 tekort om alle lopende zaken te kunnen betalen. Dit bedrag is best wel even een zorg, temeer omdat giften vaak wat terug lopen in de vakantieperiode. Wilt u meedragen zodat we op een goede wijze ons werk kunnen blijven doen ook in de vakantietijd.

U kunt een bijdrage overmaken naar Giro 4103912 van STICHTING BLOOD-N-FIRE te Amsterdam. Stichting Blood-n-Fire is ANBI erkent.

Een hartelijke groet en bedankt voor  uw interesse,

Frits Rouvoet
www.fritsrouvoet.nl
www.brightfame.nl
www.bloodnfire.nl


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *