Verder met je leven

Net een gesprek gehad met een jong Roemeens meisje. Enige maanden geleden is ze met ons uitgestapt nadat ze door een vriend in de prostitutie was gebracht. Gelukkig kwamen we al snel met haar in contact toen ze net een maandje gewerkt had. Eerst nog vertelde ze dat het allemaal wel zo leuk was en dat haar vriend zo ongelofelijk veel vaan haar hield. Maar na een half uurtje confronteerde we haar met een paar feiten en toen brak ze. Ze besloot om direct te stoppen en de volgende dag hebben we haar opgehaald en op een veilig adres gebracht. In het begin was ze zeer gemotiveerd maar na een tijdje toen alle papieren niet zo gauw in orde kwamen werd ze ongeduldig want ze wilde geld verdienen voor haar zoon van drie die bij haar ouders was in Roemenië. Na enige weken waarin ze haar zelf echt wel tegenkwam en wij haar ook kwam er eindelijk uit diverse richtingen wat werk voor haar. In de afgelopen maanden zagen we haar keer op keer veranderen en zichzelf worden. Regelmatig ging ze meet één van ons mee de straat op om de prostituees te bezoeken. Het was bijzonder om te zien hoe ze met de dames omging en hun aan het denken kon zetten.

Vier weken terug overleed haar oma en is ze voor twee weken in Roemenië geweest en ondanks het verdriet om haar oma had ze een geweldige tijd met haar zoontje. Ze heeft in die tijd dan ook besloten om terug te gaan naar haar geboorteland bij haar zoon te zijn. Haar broer heeft op den duur werk voor haar en ze wil ook haar studie gaan afmaken.

Toch is ze nog terug gekomen om hier haar zaken af te wikkelen. Werk was er nu even niet voor haar en ze moet een € 500,00 nog links en rechts betalen. Op elk schoonmaakbaantje reageert ze en het frustreert haar dat het niet zomaar lukt. Vanmorgen sprak ik dus met haar en stelde haar het volgende voor. De laatste paar weken loopt ze met ons op straat om met name met de Roemeense meisjes te spreken oven hun situaties en keuzes te maken. Wij doen een oproep of er aantal mensen zijn die haar voor dit willen sponsoren. We hebben zo een win-win situatie. Ze woont en eet gratis bij één van onze teamleden, het gaat allee om deze € 500,00 en wat geld voor de terugreis. Tevens is er iemand die dagelijks mee de straat op kan en daar ook echt iets te bieden heeft.

Doet u mee met deze sponsoring zodat wij deze jonge dame kunnen helpen weer verder te kunnen met haar leven. U kunt overmaken naar giro 4103912 tnv STICHTING BLOOD-N-FIRE ovv “Verder met mij leven”.

Stichting Blood-n-Fire is ANBI erkent.

Het gaat niet om een gigantisch bedrag en met een ruime 4200 volgers, vrienden en lezers via Twitter, Facebook en e-malbestand moeten we dit toch samen voor elkaar kunnen krijgen zodat ze wellicht ook wat mee kan nemen voor de eerste weken in Roemenië.

Een hartelijke groet

Frits Rouvoet


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *