Waarheid maakt vrij

Vanmorgen even snel de wallen op geweest. Een vrouw wilde graag hulp bij het vinden van ander werk maar was zich nog aan het opmaken. Daarna moest ze geld verdienen dus vanmorgen kwam het er niet van.

Maar even doorgelopen en daar stond een ontzettend jong meisje uit Oost Europa, 20 jaar is ze en pas net een week werkzaam als prostituee. Ze probeert met name geld te verdienen voor haar moeder die 12 jaar geleden door haar vader is verlaten en sindsdien overal alleen voor staat. Financieel redde moeder het niet dus dochterlief verzon toen maar dat ze in een restaurant kon gaan werken. Met haar enorme verantwoordelijkheidsgevoel kon ze het niet laten wat te gaan doen. Toen ik haar ontmoette stond ze gezellig met haar moeder in haar raam te telefoneren. Op mijn vraag wat haar moeder zou doen wanneer die wist wat ze werkelijk voor werk had betrok haar gezicht. Ze wilde er serieus over nadenken om samen eens te gaan kijken naar situatie en wat we kunnen veranderen voor haar zodat ze uit de red-light weg zou kunnen.

Veel van deze jonge meiden vertellen thuis in Oost Europa dat ze in een restaurant werken al dan niet van haar vriend. Ze sturen zelfs foto’s van hun zelf in een restaurant. Wanneer ze met ons uit stappen en dus een tijdje geen geld kunnen sturen naar hun familie, gaan deze dan ook om geld vragen en dat legt heel wat druk op zo’n meisje. Ze moet blijven liegen en niet alleen naar de familie maar ook naar ons en draait zichzelf steeds verder in een bijzonder moeilijke situatie. Het resultaat is een ontzettend veel stress in die jonge koppies en een ongelofelijke knoop in hun maag die steeds zwaarder wordt. Gisteren hebben we samen met één van de meiden die bij ons is gesproken hierover en haar toch wel dringend verzocht om eerlijke te zijn over haar verleden naar haar moeder. Ze vond het heel moeilijk maar heeft het toch gedaan, naderhand heeft ze wel 10 minuten gehuild op mijn schouder. Het was best wel moeilijk om te zien hoe ze er tegen op zag maar ook zo mooi om te zien dat de moeder het wel moeilijk vond maar haar dochter niet afwees. Ze was er al die tijd eigenlijk al bang voor geweest. Na een half uurtje kwam de jonge dame naar met toe dat ze zich zo licht en opgelucht voelde. Het is en blijft een geestelijk principe dat de waarheid vrij zet.

Lieve mensen, het is echt een voorrecht om met deze dames op te mogen trekken. Ze te mogen helpen om zichzelf te gaan vinden en tot hun bestemming te helpen komen. Wilt u daarin schouder aan schouder met ons komen? Wordt dan vriend van Bright Fame en vul het formulier in op de volgende link. http://www.brightfame.nl/wordt-vriend

Voor al die mensen die gisteren de uitzending van Nederland Zingt gemist hebben hierbij de link.
http://www.eo.nl/algemeen/nederlandzingt/page/-/episode.esp?broadcast=12889915&programs=3621246

Een hartelijke groet,

Frits Rouvoet


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *