Te gek voor woorden

Al geruime tijd ken ik een jonge Roemeense prostituee. Via een verkeerd vriendje is ze achter het raam terecht gekomen. Van hem moest ze tippelen op een beruchte plek ergens in Europa. Na enkele maanden heeft ze zich van hem los kunnen maken. Toch bleef ze daar in de redlight werken in eerste instantie om zelf wat geld te verdienen maar ook voor haar familie. Zo kocht ze een huis in Roemenië voor haar vader die daar nu in woont met haar broer.

In diverse Europese steden heeft ze nu al gewerkt met haar 22 jaar en nog steeds zorgt ze dat haar vader en haar broer geld krijgen.

Maar ook voor haar moeder die in een ander Europees land woont kocht ze een duur huis en laatst zelfs een luxe auto. Elke maand betaald zij nu die auto af. Enige tijd geleden had ik een heel confronterend gesprek met haar waarin zij zelf concludeerde dat haar moeder nu haar pooier is.

Deze moeder presteerde het zelfs een keer om haar dochter te bezoeken in haar werkkamertje, ze toonde totaal geen medelijden met haar dochter en het enige wat ze tegen haar zei was; ik heb het ook zwaar en vroeger zorgde ik voor jou. Moeder bleef zelfs in haar kamertje terwijl zij een klant ontving. Kunt u zich voorstellen wat dit emotioneel allemaal doet met zo’n jonge meid. Werk wat je niet wil en dat je moeder dan nog eens zit toe te kijken.

Elke keer dat ik haar zie komen we iets dichterbij haar en horen we wat meer. Ik hoop dat we heel snel haar mogen begroeten in Mercy Place of in één van onze andere opvangplekken. Ze is er echt aan toe en wil eigenlijk heel graag. Maar net als voor heel veel mensen is het heel moeilijk en eng om vertrouwd, (hoe beroerd vertrouwd ook is) te verlaten en iets onbekends in te gaan.

Ze heeft een mooie droom en wij hopen dat ze op korte termijn niet alleen maar droomt maar dat ze haar droom kan leven.

Een hartelijke groet

Frits Rouvoet


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *